Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Íme, a világ legeslegboldogabb futballistája

2014.06.02. 14:52

17 év után szerződik vissza gyerekkori klubjába, a Liverpoolba a 32 éves Rickie Lambert: a Southamptontól érkező csatár szombaton írta alá új szerződését, 4 millió fontot fizet érte a Premier League-2. egyesület. Hétfőn mutatták be hivatalosan.

Lambertet szombaton vizsgálták meg a Pool orvosai, majd vasárnap felszállt az angol válogatott világbajnokságra induló gépére - nem csoda, hogy az összes liverpoolos fotón fülig ér a szája, olyan ajándékot kapott, amit ilyen idős futballista a legritkább esetben kaphat.

1992-től 97-ig nevelkedett kedvenc csapatánál, ám akkor elküldték, mert nem ítélték elég jónak a PL-hez. Változatos pályafutás következett, amit leginkább az angol másod- és harmadosztályban teljesített. A Pool közötti klubjai sorrendben: Blackpool, Macclesfield Town, Stockport County, Rochdale, Bristol Rovers, Southampton.

Utóbbi éve egészen hihetetlenül alakult: tavaly augusztusban, 31 évesen mutatkozhatott be a válogatottban, és első meccsén gólt szerzett. Azóta még háromszor játszott, már van még egy gólja. A Southamptonban 14 találattal zárta a szezont, adott még 10 gólpasszt is. A bajnokságban 8. helyen végeztek, egy pillanatra nem voltak kiesési gondjaik. Most meg ugye az álomszerződés.

"Nem hiszem el. Egész életemben szerettem ezt a klubot. 17 éve mentem el innen, de azóta is szeretem. Mindig is arról álmodtam, hogy egyszer a Liverpoolban fogok futballozni, de úgy gondoltam, ez a hajó már elment. Nem hittem volna, hogy megkapom az esélyt. Tudom, milyen óriási csapat a Pool, ez a hely jelent nekem mindent, de azt is tudom, mi most a legfontosabb: hogy mit mutatok a pályán, és hány percet játszok. Csak ez számít, és csak erre fogok koncentrálni" - idézte őt a Pool weboldala.

Lambert számai azért mutatják, a Liverpool nem véletlenül adott második esélyt: egész karrierjét nézve 619 meccsen 233 gólt lőtt, ebből 117-et az utóbbi öt szezonban, a Sotonban, ráadásul mindössze 235 mérkőzésen.