A spanyol futballbajnokság legnagyobb drámája

2014.06.22. 22:47

Hihetetlen végjátékot hozott a spanyol futballbajnokság másodosztályának rájátszása, amelynek tétje az első osztályba jutás volt. A Kanári-szigeteken a Las Palmas a Córdobát fogadta, és a 99. percig továbbjutásra állt, de a meccsnek akkor van vége, amikor a bíró lefújja. Akkor viszont már a Córdoba állt jobban (1-1).

A spanyol Segunda Divisiónból az első kettő – az Eibar és a Deportivo La Coruna – egyből feljutott, a másodiktól a hatodik helyezettek osztályozót játszottak. Mivel a Barcelona második csapata lett a harmadik, így a hetedik helyen végzett is indulhatott az élvonalért. Ez volt a Córdoba, amely előbb Murciában harcolta ki az első körből a továbbjutást – egy gólnélküli hazai döntetlen után –, majd a döntőben ismét 0-0-t játszott hazai pályán, ezúttal a Las Palmas ellen.

A visszavágón a 48. percben Agono góljáal a Kanári-szigeteki csapat szerzett vezetést. A hazai közénség már az ünneplésre készült, sokan bemásztak a pályára, ezért a bíró egy időre meg is állította a játékot.

Miközben az ünnepléshez készülődő hazai drukkerek a pálya szélén gyülekeztek, az eredetileg három percre tervezett hosszabbítás már a nyolcadiknál tartott, amikor folytatni lehetett. Egy jobb oldali előre ívelést elnéztek a hazai védők, a kapu elé visszatett labdát pedig Dávila lőtte be közvetlen közelről.

Dráma Las Palmasban

A bíró megadta gólt, amellyel a Córdoba jutott tovább. A hazai drukkerek sokáig azt sem értették, mi is történt valójában. Mire felocsúdtak, már nem az ünneplés, hanem a düh miatt rohantak a pályára, a bírók a vendégjátékosokkal együtt pedig amilyen gyorsan tudtak, az öltözőbe.

Végül a rendőrségnek kellett rendet tenni.  • Hírek
  • Bankszámla