Andrea, Ilma
4 °C
12 °C

Van Gaal a 30 milliós igazolásról: Nem elég fitt, készüljön egyedül

2014.07.29. 11:28

Louis van Gaal folytatja az Egyesült Államokban túrázó Manchester United átformálását. A holland szakember most éppen a rekorddrága igazolással, Luke Shaw-val volt elégedetlen. 

A nyáron harmincmillió fontért érkezett tizenkilenc éves játékost arra kötelezte, egyedül készüljön, mert úgy látja, hogy a védő három héttel a szezon kezdete előtt nincs megfelelő fizikai állapotban, extra munkára van szüksége. „Nem annyira fitt, mint amilyennek szeretném őt látni. Egyedül kell készülnie, amíg nem kerül elég jó formába. Egyelőre nem tudom megmondani, hogy ez meddig tart majd" - mondta Shaw-ról, aki nyári átigazolásával a legdrágább tizenéves futballista lett.

A holland már az elején igyekezett mindenkivel érzékeltetni, ő a főnök, első edzésein gond nélkül leszúrta a gyengén teljesítő játékosokat. Azzal is sokakat meglepett, hogy a Roma elleni International Champions Cup-mérkőzésen Cleverley-t nevezte csapatkapitánynak, de közben a csapat játékán kezd látszani a hatása, a játékosok sokkal nagyobb tempóban játszanak, mint a múlt szezonban, ebben nagy szerepe van az Athletic Bilbaótól érkezett Ander Herrerának is. 

A Moyestól megörökölt keretről egyébként azt nyilatkozta, hogy egy megtört csapatot kapott, így kellett elkezdenie a közös munkát. „Ha megnézzük a keretet, láthatjuk, minőségi játékosokból áll. Itt van Rooney, Van Persie, Hernandez, Welbeck, valamint Mata, Fellaini és Herrera" - tette hozzá. Fellainiról éppen azt írják a lapok, hogy a Napolihoz szerződhet, ám nem ő lehet az egyetlen játékos, akit elküld

Van Gaal arról is beszélt, hogy az Inter elleni mérkőzésen először próbálja majd ki Wilfried Zahát, csatárként fogja játszatni a 21 éves játékost, aki a múlt szezonban szinte semmit nem futballozott Moyes alatt. 

Eddig két meccse volt a Unitednek Van Gaal alatt, az elsőt 7-0-ra nyerték a Los Angeles Galaxy ellen, a másodikon 3-2-re verték a Romát. A holland válogatottnál bevált rendszert igyekszik alkalmazni az angol klubnál is, háromvédős rendszerre álltak át, miután Rio Ferdinand és Nemanja Vidics is távozott a nyáron. Erről a felállásról mondta Phil Jones azt, hogy egyre jobban kezdik megszokni, érezni, mit vár tőlük a holland, de egyáltalán nincs nehéz dolguk, hogy ebben a felállásban futballozzanak, sok segítséget kapnak a két szélen. 

A United szerda hajnalban az Interrel meccsel, szombat este pedig jön az eddigi legnehezebbnek ígérkező felkészülési mérkőzés, a BL-győztes Real Madrid ellen lépnek pályára.