Melinda, Vivien
-4 °C
3 °C

Besicsnek felállva tapsoltak Everton-drukkerek

2014.08.04. 09:03

Lejátszotta első meccsét az Evertonban Muhamed Besics, a Ferencvárostól nyáron igazolt bosnyák válogatott védő. A hátvéd a világbajnokság mindhárom meccsét végigjátszotta, nyáron több klubbal hozták kapcsolatba, végül Liverpoolban kötött ki.

Roberto Martínez edző a felkészülés alatt is többször dicsérte új szerzeményét, a vasárnapi, Porto elleni meccsen bizonyítási lehetőséget is adott neki, a második félidőben állt be a dél-afrikai Steve Pienaar helyére.

Besics első labdaérintésével máris talpra ugrasztotta a nézőket, két remek csel után ragyogóan indított. Később is keményen játszott, védekező középpályás szerepkörben jó szerelésekkel hívta fel magára a figyelmet. Az angol klub hivatalos twitter oldalán egyenesen lenyűgözőnek nevezték a bemutatkozását.

Roberto Martínez edző annyit tett hozzá, hogy úgy játszott Besics, mintha már évek óta a csapat tagja lenne, ezt látta tőle a világbajnokságon és ezt várja tőle az új szezonban is.

Az Everton a Porto után augusztus 6-án a Celta Vigóval játszik, majd tíz nappal később az újonc Leicester otthonában kezdi a Premier League 2014–2015-ös idényét.