Barbara, Borbála
1 °C
8 °C

Batistuta: Ágyba vizeltem, nem volt erőm kimenni

2014.08.28. 13:37 Módosítva: 2014.08.28. 13:44

Gabriel Batistuta egykoron ünnepelt futballsztár volt, olasz klubokban és az argentin válogatottban is szórta a gólokat. A most 45 éves korábbi csatár rengeteg sikert ért el, de ezért majdnem óriási árat fizetett, kis híján a lábát veszítette el.

2003-ban Batistuta a katari El Arabihoz igazolt, majd két szezon után végleg abbahagyta az aktív játékot. Szomorú történetét a TYC Sport csatornának adott nyilatkozatában mesélte el.

„Két nap sem telt el attól a pillanattól, hogy végleg a polcra került a futballcipő, de már alig tudtam lábra állni, menni se nagyon segítség nélkül. Hajnalban arra ébredtem, hogy nedves az ágyam, felnőtt fejjel az ágyba vizeltem, mert nem volt erőm a mosdóig eljutni, pedig még tíz métert sem kellett volna megtenni."

„Orvoshoz mentem, aki kijelentette: krónikus bokasérülésem van, már az is eszembe jutott, hogy amputálni kell a lábam. Kérdeztem, pontosan mi a probléma, azt válaszolta, hogy a porcok olyan mértékűen elkoptak, hogy gyakorlatilag csak az inak tartották a 86 kilómat."

„A legnagyobb probléma az volt, hogy pályafutásom során sosem volt időm kipihenni a sérüléseket, mindig a csapatom rendelkezésére akartam állni, és ez megbosszulta magát."

Batistuta Top 10 goals

Batistuta ezután hosszú terápiát kezdett, műtétek követték egymást, bokáját csavarokkal erősítették meg, hogy legalább nyugalmi helyzetben ne érezzen fájdalmakat. Hosszú, fájdalmas időszakon van túl, de elmondta, lassan javulásnak indult, a szervezete újra talpra állt, és ez neki is sikerült, a fájdalmai mára teljesen elmúltak.

A korábbi kiváló támadó hazájában a Newell's, a River Plate és a Boca Juniors futballistája volt, 1991-ben igazolt a Fiorentinába, és kilenc csodálatos szezont töltött el a lila-fehéreknél. Olasz Kupát és Szuperkupát is nyert, gólkirály lett 1995-ben, eljutott a Bajnokok Ligájába. A válogatottban kétszer nyert Copa Américát, 1992-ben Konföderációs Kupát, 78 meccsen lőtt 56 góljával minden idők legeredményesebb argentin futballistája.