Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Fekete estéjük volt a Barcelona-védőknek

2014.10.01. 09:55 Módosítva: 2014.10.01. 09:56

A Barcelona nagy meccsen kapott ki a PSG otthonában kedd este a Bajnokok Ligájában, a vereség után a vendégeket edző Luis Enrique magára vállalta a felelősséget. 

„Egy olyan csapat vert meg minket, ami ugyanolyan játékerőt képvisel. A pálya egyik végétől a másikig rohangáltunk, talán ez is hatással volt a játékunkra, az utolsó 25 percben nem is találtunk erre megoldást. Egyenlíthettünk volna, de nem azt mondom, hogy nem érdemeltünk vereséget, talán egy döntetlen igazságosabb lett volna" – értékelt a Barcelona-edző.

A meccs utolsó negyedórájában valóban szétszakadt a pálya, a PSG több veszélyes kontrát is vezetett, de egyiket sem tudták kihasználni. 

Luis Enrique elmondta, leginkább az ő felelőssége a vereség, a játékosok hozzáállásával nem volt gond, azonban vétettek hibákat, melyek egy ilyen kaliberű ellenfél ellen nem férnek bele. „A PSG a Bajnokok Ligája-győzelemre esélyes" – tette hozzá. 

Játékosa, Javier Mascherano is úgy vélte, a győzelmet ki kell érdemelni, a vereség pedig mindig aggasztó, és az első félidőben nagyon nem ment nekik a játék, ennek meg is lett az eredménye. 

A katalán sajtó leginkább Dani Alvesre és Jordi Albára szállt rá. Az előbbit azért kritizálták, mert nem tudta lezárni az oldalát, és alaposan benne volt a PSG-s David Luiz góljában, utóbbit még ennél is gyatrábbnak nevezik, azt írták, hogy a védőnek fekete estéje volt. 

A Barcelonánál született azért egy új rekord, Xavi a 143. meccsét játszotta a Bajnokok Ligájában, ezzel megelőzte az eddig rekorder Rault. A PSG győzelme pedig azt jelentette, hogy folytatódik erős hazai sorozatuk: 2006 novemberében a Hapoel Tel-Avivtól kaptak ki utoljára hazai pályán, azóta harminc meccsen senki nem tudott nyerni nemzetközi meccsen a Parc des Princes-ben. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek