Géza
-11 °C
-4 °C
Curling
Percről Percre

Emberölési kísérlet miatt nyomoznak a randalírozó török szurkolók ellen

2014.11.05. 16:37

A dortmundi rendőrség többek között emberölési kísérlet miatt indított nyomozást a kedd esti Borussia Dortmund-Galatasaray Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen történtek miatt, írja az MTI.

A vendég török csapat szurkolói petárdákat és füstbombákat dobáltak be a pályára és a hazai drukkerek szektorába. A 4-1-es dortmundi sikerrel zárult meccsen néhány percre kétszer is félbeszakadt, amikor a Galata játékosai próbálták megfékezni a szurkolóikat.

Edzard Freyhoff dortmundi rendőrfőnök azt mondta, a rendbontás már a találkozó előtt, a városközpontban elkezdődött, ott nagyjából 800 török szurkoló dobálózott petárdákkal és füstbombákkal, miközben a stadion felé haladt.

„Amikor a mérkőzés elkezdődött, tovább folytatták a randalírozást, ezért közülük 21-et a helyszínen őrizetbe vettünk" - mondta Freyhoff, hozzátéve: a vádak között emberölési kísérlet, rendzavarás, valamint a pirotechnikai eszközök használatára vonatkozó törvények megszegése szerepel. Az emberölési kísérlet azért került be a vádak közé, mert a török szurkolók pirotechnikai eszközöket, és több mint háromkilós székeket dobáltak át a hazai drukkerek szektorába.

A rendőrség a meccs lefújása után nagyjából 700 szurkolót igazoltatott, fotókat is készített róluk, a személyi igazolványukról vagy útlevelükről. A drukkerek viselkedése miatt a Galatasarayt az európai szövetség (UEFA) pénzbüntetéssel, illetve további szankciókkal sújthatja.