A Puskás-díj tényleg hibás, ezek az év góljai

2014.11.13. 16:17

Melyiket választaná?

A FIFA szerdán hirdette ki az idei Puskás-díj jelöltjeit, de a szervezet ezúttal is kapott kritikát bőven a kimaradt gólok miatt, nem mellékesen az egyik legnagyobbat az Index-olvasóktól, önök ugyanis alig kattintották azt a cikket. A 101GreatGoalsnál össze is dobták egy alternatív listát, amit most mi is megmutatunk, biztosan nagyobb sikert arat.

Erre ugyanúgy a 2013. október 1. és 2014. szeptember 26. között született gólok kerültek. A mexikói Raúl Jimenez tavalyi, Panama elleni ollózós gólja mellett ugyanolyan erős jelölt Luis Suarez bombája, amit még Liverpool-játékosként vágott a Norwich-nak majd' negyven méterről. Ugyanilyen emlékezetes volt, amit a Real-sztár Gareth Bale szerzett idén tavasszal a Barcelona elleni kupadöntőn, amikor elrobogott a szélen egy megkerülős csellel, és begurította. 

A hamburgi Hakan Calhanoglu viszont már tényleg a félpályáról bombázott a Borussia Dortmund kapujába az év elején, ennél is messzebbről sikerült a mainzi Johannes Geisnek, ő saját térfeléről talált be a Chemnitznek. Ki lehet még emelni a Preston North Endben futballozó Joe Garnert, aki májusban a Rotherham Unitednek vágott óriási gólt, mután mellel átvette a labdát, és átemelte az egyik védőt. 

A FIFA listáját itt találja, december 1-jén dől el, kié a hivatalos díj. 

1. Jack Wilshere 

Jack Wilshere amazing goal vs Norwich

2. Raúl Jiménez 

Raúl Jiménez

3. Luis Suarez 

Luis Suarez 40 yard Volley Vs. Norwich

4. Hakan Calhanoglu

Calhanoglu 41 méterről

5. Pablo Hernandez

Pablo Hernandez sarokkal

6. Yaya Toure

Yaya Toure Incredible Goal

7. Johannes Geis

Johannes Geis 55 méterről

8. Gareth Bale

Gareth Bale's incredible goal

9. Joe Garner 

Joe Garner - The Best Goal EVER Scored

10. Michael de Leeuw

De Leeuw sarkazós gólja

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla