Vencel
13 °C
23 °C

Gera: Tudtam, ha egyszer jól eltalálom, akkor az bemegy

2014.11.15. 08:45

Magyarország 1-0-ra verte Finnországot a pénteki Európa-bajnoki selejtezőben. A meccs egyetlen gólját Gera Zoltán szerezte, a 84. percben remek ütemben csúsztatott fejjel a finnek kapujába Lovrencsics beadása után.

„Szoktam fejjel gólt szerezni, örülök nagyon neki, hogy jó helyen voltam Nagyon jó beadás volt, igazából az volt a kulcs, hogy jól érjek a labdához, és a labda nagyon jól becsúszott a hosszúba. Megmondom őszintén, hogy az elmúlt két napban rosszul ment edzéseken a fejelés, sokat gyakoroltuk a beadásokat, és sehogy sem sikerült eltalálni a labdát; de úgy voltam vele, hogy a meccsen biztosan jól eltalálom egyszer, és akkor az bemegy. Nagyon nehéz mérkőzés volt, pont olyan, amilyenre számítottunk" - értékelt a meccs után az M1-nek a gólszerző.

„Tudtuk, hogy a labdabirtoklásra fognak rámenni a finnek. Voltak hibáink, voltak helyzetei az ellenfélnek, kapufája is akadt az első félidőben, de nekünk is megvoltak a lehetőségeink. Úgy éreztem, a mérkőzés alatt, hogy van bennünk gól. Azt gondoltam, hogy Dzsudzsák Balázs bal lába aranyat fog érni, de mit ad az élet, Lovrencsics Gergő, aki csereként áll be, nagyszerű labdát adott jobbról, és sikerült megnyernünk a mérkőzést. Döngettük az ajtót végig a meccsen, és remélem, megérdemeltük a győzelmet."