Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Dárdai nem maradhat magyar kapitány

2014.11.17. 18:13 Módosítva: 2014-11-17 18:38:19

Michael Preetz, a Hertha BSC menedzsere egyértelműen kijelentette, hogy Dárdai Pál nem marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

„Természetes, hogy a sikerek után most nyomást gyakorolnak rá, de a kezdetekkor ő maga sem hagyott kételyt afelől, hogy a magyarországi küldetése kedden véget ér. Nem kétséges, hogy vége a kapitányi munkájának, és az oroszok elleni találkozót követően százszázalékosan a Herthánál elvégzendő munkára és az edzői tanulmányaira koncentrál majd" – nyilatkozta a Kicker című sportnapilap honlapjának hétfőn Preetz.

Dárdai Pál Pintér Attilát váltotta a magyar válogatott kispadján, a csapat októberben 1-1-es döntetlent ért el vele a románok otthonában, majd a Feröer szigeteken 1-0-ra nyert, múlt pénteken pedig hazai pályán 1-0-ra verte a finneket Európa-bajnoki selejtezőn.

A berlini klub utánpótlásában fontos szerepet betöltő, 38 éves Dárdai kinevezésekor azt mondta, csak erre a három tétmérkőzésre, illetve a keddi, oroszok elleni barátságos találkozóra vállalta el a felkérést, ám pénteken a finnek elleni összecsapás után már úgy fogalmazott, ki kell értékelni a helyzetet, és csak ezután dönt a folytatásról.