Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

18 éve nem rúgtak ekkora szólógólt a Serie A-ban

2014.12.01. 10:03

2-1-es Juventus-győzelemmel ért véget vasárnap a torinói derbi, de csak az eredményt nézve nem derül ki, mekkorát küzdött a Torino idegenben a Juventusnál. A vendégek 2002 óta nem tudtak gólt lőni bajnokin a Juvénak – egészen a 22. percig, amikor Bruno Peres úgy döntött, hogy a saját tizenhatosától indulva lesprinteli minden ellenfelét, hogy aztán elképesztő nagy gólt lőjön Marco Storarinak.

A brazil középpályás saját bevallása szerint már a félpályához érve elfáradt a felázott talajon, de ez meg sem látszott rajta, legalábbis a mellé odaérő Arturo Vidal mellett úgy rohant el, hogy a chilei hirtelen azt sem tudta, merre helyezkedjen. Ezért inkább befelé váltott, hátha majd a beadásra visszaér, csakhogy Peres inkább lőtt, amint a tizenhatoson belülre érkezett. Vidal nagyot húzott, mert ő volt az egyetlen, aki megfoghatta volna a brazilt, ha nem kanyarodik vissza, és a megmozdulásával másik, szintén Perest üldöző védőtársát is elbizonytalanította.

Peres ezzel a góllal egyenlített, de a Juventus négy másodperccel a vége előtt mégis megszerezte a győzelmet Andrea Pirlo ugyancsak nagyon szép góljával.

Peres találatához hasonlót ritkán látni, ekkora szóló azért sehol nincs hetente a futballban. A gól leginkább George Weah 1996-os, legendás szólójára emlékeztet, a milanos akkor a Veronának rúgta be, miután majdnem ugyanonnan indult, mint most Peres.

A brazil jobbhátvéd amúgy a szezon egyik igazolásának tűnik, a Toro augusztusban hozta 2 millió euróért a Santostól, ahol Neymar csapattársaként nyert pár dolgot, és lőtt igen szép gólokat. Például ezt, amikor még Neymart is kicselezte: