Móric
14 °C
17 °C

Már rekordokat döntöget a United

2014.12.08. 23:14

A rekordgyenge szezonkezdet után mostanra odáig jutott Louis van Gaal Manchester Unitedje, hogy a pozitív oldalon is rekordokat kezdenek döntögetni. Egyet legalábbis mindenképp elértek hétfő este, amikor 2-1-re legyőzték az eddig előttük álló Southamptont, ezzel ugyanis sorban ötödik bajnokijukat nyerték, ami ebben az idényben nekik sikerült először.

A mérkőzésen a United szerezte meg a vezetés – Robin van Persie egy védelmi hibát kihasználva már a 12. percben betalált –, de a Southampton Graziano Pellé közeli találatával még az első félidőben kiegyenlített.

A vendégek nem hagyták a hajrára a döntést, Wayne Rooney beívelt szabadrúgására a holland csatár érkezett a legjobban a 71. percben, és közelről be is vágta Fraser Forsternek.

Ezzel a Manchester United már a harmadik helyen áll az angol bajnokságban, pont a legyőzött Southamptont, illetve a West Ham Unitedet előzték meg. Az idei rekordot jelentő öt győzelem sorrendben a Crystal Palace (1-0), az Arsenal (2-1), a Hull City (3-0) és a Stoke City (2-1) ellen jött a hétfői siker előtt.