Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Bosszúból késeltek a Barcelona-ultrák?

2014.12.12. 22:47

Miközben az új spanyol ultratörvények miatt azon dolgoznak a hatóságok és a klubok, hogy felszámolják az ultramozgalmakat és a radikális csoportokat, szerda este a Bajnokok Ligájában katalán drukkerekkel volt gond. 

A 3-1-es Barcelona-győzelemmel zárult csoportrangadó után a Boixos Nois radikális csoport törzshelyének közelében késeltek meg egy francia drukkert, akit súlyos sérülésekkel kórházba kellett szállítani. A kórházat azóta már elhagyhatta, nem úgy, mint egy másik férfi, akit szintén megtámadtak pár perccel később ismeretlenek, de őt kirabolták, úgyhogy a rendőrség nem gyanít huliganizmust ebben az esetben.

A rendőrök egyelőre senkit nem vettek őrizetbe, de aggódnak, hogy lehet kapcsolat a spanyol szövetség szigorítása és a mostani eset között. 

Két hete egy Atlético-Deportivo bajnoki előtt egy vendégszurkoló belehalt a sérüléseibe, miután összecsaptak a drukkerek, válaszként a spanyol futballszövetség szigorú intézkedéseket vezetett be, a klubokat és a szurkolókat is szankcionálják, ha szükség van rá. 

Kitiltották az Atlético Madrid ultráinak zászlóit

Az Atlético Madrid kitiltotta a stadionjából a Frente Atlético nevű radikális szurkolói csoport zászlóit. "A Frente Atlético zászlói nem engedjük be a stadionba, ahogy más olyan szimbólumot sem, amely nem felel meg a törvényi előírásoknak, illetve politikai tartalmú, rasszista vagy idegengyűlölő üzenetet tartalmaz" - olvasható a bajnoki címvédő klub honlapján.
 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?