Erzsébet
1 °C
4 °C

Lahmot szétszedték, Scholl is lehúzta

2014.06.22. 11:24 Módosítva: 2014-06-22 11:26:37

Németország a pazar portugálok elleni 4-0-s kezdés után Ghánával 2-2-t ért el a második csoportmeccsen, Miroslav Klose a beállása után három perccel egyenlített.

A német sajtó osztályzataiból egyértelműen kiderül: két bűnbak van, a csereként beálló Mustafi valamint a csapatkapitány, Philipp Lahm.

Előbbi az első gólnál hibázott, amikor eszébe sem jutott, hogy felugrik fejelni Ayewvel, inkább ki akarta tolni. Lahm pedig a második gól előtt passzolta el a labdát, Khedira elől elvitték, indítottak belőle, Gyan pedig a hosszúba bombázott.

A Bild és a sport1.de is ötöst ad Lahmnak és Mustafinak is, ennél csak egy rosszabb érdemjegy van, a hatos. A Kicker könyörült valamelyest rajta, a futballszaklap Khedirát látta a legrosszabbnak a sampos Mustafi mellett - ő csak Reus sérülése miatt került be a csapatba -, míg Lahm 4,5-est érdemelt.

A védelmet nem, a két védekező középpályást ellenben nagyon lehúzza valamennyi értékelés. Az ARD szakértője, Mehmet Scholl csak annyit mondott róla, fekete napja volt a szombat esti, és remélhetőleg nem fog ki még egyszer egy ilyen rosszat.

Lahm statisztikái pedig nem rémségesek, de az ő posztján egyszerűen megengedhetetlen, hogy tíz hibás passza legyen valakinek, különösen ha ebből csak egy is a saját térfélen van. 85 passzra vállalkozott, 75-ször jó helyre adta a labdát egyébként.

Khedira 33 százalékban nyerte meg a párharcait, ez már kétségbe ejtőbb adat, hiszen minden harmadikat nyerte csak meg. Azon a kulcsposzton, amelyiken ő játszik, és neki kellene megállítani az ellenfelet, ez elfogadhatatlan.

Nem lenne meglepetés, ha Schweinsteiger visszakerülne a kezdőbe, és ő lehet, hogy többet tudna kihozni Lahmból is. A Bild egyébként azzal magyarázza, hogy Lahm még nincs a topon, hogy a kupadöntő volt egy kellemetlen sérülése, amiből a rajtra épült csak fel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?