Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Lahmot szétszedték, Scholl is lehúzta

2014.06.22. 11:24 Módosítva: 2014-06-22 11:26:37

Németország a pazar portugálok elleni 4-0-s kezdés után Ghánával 2-2-t ért el a második csoportmeccsen, Miroslav Klose a beállása után három perccel egyenlített.

A német sajtó osztályzataiból egyértelműen kiderül: két bűnbak van, a csereként beálló Mustafi valamint a csapatkapitány, Philipp Lahm.

Előbbi az első gólnál hibázott, amikor eszébe sem jutott, hogy felugrik fejelni Ayewvel, inkább ki akarta tolni. Lahm pedig a második gól előtt passzolta el a labdát, Khedira elől elvitték, indítottak belőle, Gyan pedig a hosszúba bombázott.

A Bild és a sport1.de is ötöst ad Lahmnak és Mustafinak is, ennél csak egy rosszabb érdemjegy van, a hatos. A Kicker könyörült valamelyest rajta, a futballszaklap Khedirát látta a legrosszabbnak a sampos Mustafi mellett - ő csak Reus sérülése miatt került be a csapatba -, míg Lahm 4,5-est érdemelt.

A védelmet nem, a két védekező középpályást ellenben nagyon lehúzza valamennyi értékelés. Az ARD szakértője, Mehmet Scholl csak annyit mondott róla, fekete napja volt a szombat esti, és remélhetőleg nem fog ki még egyszer egy ilyen rosszat.

Lahm statisztikái pedig nem rémségesek, de az ő posztján egyszerűen megengedhetetlen, hogy tíz hibás passza legyen valakinek, különösen ha ebből csak egy is a saját térfélen van. 85 passzra vállalkozott, 75-ször jó helyre adta a labdát egyébként.

Khedira 33 százalékban nyerte meg a párharcait, ez már kétségbe ejtőbb adat, hiszen minden harmadikat nyerte csak meg. Azon a kulcsposzton, amelyiken ő játszik, és neki kellene megállítani az ellenfelet, ez elfogadhatatlan.

Nem lenne meglepetés, ha Schweinsteiger visszakerülne a kezdőbe, és ő lehet, hogy többet tudna kihozni Lahmból is. A Bild egyébként azzal magyarázza, hogy Lahm még nincs a topon, hogy a kupadöntő volt egy kellemetlen sérülése, amiből a rajtra épült csak fel.