Diána
10 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Costa Rica nem alszik ma éjjel

2014.06.30. 10:58

A Costa Rica-i sajtó ujjongva kommentálta, hogy a válogatott 11-esekkel 5-3-ra legyőzte a görögöket a világbajnokság vasárnapi nyolcaddöntőjében, ezzel története során először bejutott a legjobb nyolc közé.

„Mi vagyunk a titánok! Felszálltunk az Olümposzra, és Keylor Navas kapus a mi Zeuszunk" - örvendezett a La Nacion című napilap, hozzátéve: ma senki sem alszik az országban.

A hollandok elleni negyeddöntőre utalva az újság emlékeztetett arra, hogy Arjen Robben, Klaas-Jan Huntelaar és Louis van Gaal szövetségi kapitány tudja, milyen kikapni Costa Ricától. A 2001-es argentínai U20-as vb-n ugyanis 3-1-re legyőzték a hollandokat, annak a vereségnek a két játékos, illetve az edző is részese volt. Más kérdés, hogy a Costa Rica-iaknál senki sincs jelen Brazíliában abból a csapatból.

Az Al Dia napilap szerint olyan, mintha a lakosság csak álmodná a továbbjutást: „Valaki csípjen belénk, ott vagyunk a világ legjobb nyolc futballnemzete között!" Az ausztrál játékvezető inkább a görögöknek kedvezett, amitől a világ összes Costa Rica-ija kétségbe esett. A hosszabbítás aztán az ország történetének leghosszabb 30 perce volt, de a játékosoknak acélból voltak az idegeik.

Luis Guillermo Solis köztársasági elnök sem maradt ki az örömünnepből, a Twitteren közölte: „Továbbjutottunk! Megcsináltuk! Óriások a fiúk!"