Lenke
17 °C
29 °C

Micsoda? Ez nem tizenegyes?

2014.06.24. 00:46

Mexikónak nincs szerencséje a bírókkal ezen a világbajnokságon, azok után, hogy első mérkőzésükön két szabályos gólt vettek el tőlük Kamerun ellen, most egy egyértelmű tizenegyest nem ítéltek meg nekik a horvátokkal játszott mindent eldöntő csoportmeccsen. 

A továbbjutásért csapatok még 0-0-ra álltak a  64. percben, amikor Andres Guardado a tizenhatoson belül mellre vette a labdát, és rögtön lőtt, de a labda elakadt a horvátok csapatkapitányában, Darijo Srnában. Guardado és több mexikói egyből mutatta, hogy a védő kezezett, az üzbég Irmatov játékvezető viszont szögletet mutatott. 

A visszajátszás alapján pedig teljesen egyértelmű volt, Srna két kézzel hárította a labdát, mintha kapus lenne, Irmatov ezt nem vette észre. A mexikóiak tomboltak, a csereként beállt Javier Hernandez közelről üvöltött a bíró arcába, tudni akarta, hogy ez miért nem tizenegyes, kispadnál is őrjöngött Miguel Herrera szövetségi kapitány.

Mexikó végül 3-1-re nyerte a mérkőzést, az egyiket Hernandez szerezte, csoportmásodikként mentek tovább, a nyolcaddöntőben Hollandiával játszanak majd. 

A bírókat sok kritika érte a vb-n, a bosnyákoktól például szabályos gólt vettek el sorsdöntő utolsó csoportmeccsükön, volt olyan játékos, aki szerint ezért estek ki.