Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lelőtték az Anzsi 20 éves futballistáját

2015.01.04. 13:33

Dagesztáni otthona közelében lelőtték az orosz Anzsi Mahacskalában futballozó Gaszan Magomedovot. A fiatal játékos kórházba szállítás közben halt meg. 

A hírek szerint szombat éjjel hazafelé tartott autójával, amikor ismeretlenek gépfegyverrel tüzet nyitottak a járműre. A történtek miatt egyelőre senkit nem vettek őrizetbe, a helyi hatóságok már nyomoznak. A lelőtt középpályás pályafutása még csak most indult, idén augusztusban mutatkozott be az Anzsi második csapatában. 

A klub közleményében azt írta, a tragédia egy Mahacskala közeli falunál történt, a játékos a halála előtt, éjfél körül telefonon beszélt a szüleivel, hogy útban van hozzájuk. Nem sokkal később a család lövéseket hallott, kirohantak, és ekkor látták, hogy fiuk autóját eltalálták. 

"Január 17-én ünnepelte volna a huszonegyedik születésnapját, kedves szívű, jólnevelt fiú volt. A klub szeretné őszinte részvétét kinyilvánítani Gaszan szeretteinek, hatalmas szomorúság ez mindenkinek" - olvasható a honlapjukon

45ea7da98d9b9e4b67cd4a0027b508c5
Fotó: Anzsi Mahacskala

Az Anzsiban futballozott korábban a magyar válogatott Dzsudzsák Balázs mellett Samuel Eto'o és Jurij Zsirkov is. A térségben gyakori fegyveres konfliktusok miatt a csapat Moszkvában készült, de a mérkőzéseiket Dagesztánban játszották le. 

A gondok akkor kezdődtek, amikor a tulajdonos Szulejman Kerimov tavaly megvonta az anyagi támogatást a klubtól, ezért el kellett adni a nagyobb neveket. Ki is estek az első osztályból, de 21 forduló után vezetik a másodosztályt, feljutásra állnak. 

Októberben egy dél-afrikai válogatottat öltek meg

Legutóbb október végén történt hasonló eset, akkor a dél-afrikai futballválogatott csapatkapitányát és kapusát, Senzo Meyiwát ölték meg johannesburgi otthonában. A két fegyveres egy mobiltelefonért gyilkolt. 

Megdöbbentő tragédia volt az 1994-es futball-vb után a kolumbiai válogatott Andrés Escobar meggyilkolása. A tornán öngólt szerző védőt a torna után Medellínben, egy bár melletti parkolóban hat lövéssel ölték meg, miközben az egyik támadó azt kiabálta, hogy gól.