Vendel
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Lelőtték az Anzsi 20 éves futballistáját

2015.01.04. 13:33

Dagesztáni otthona közelében lelőtték az orosz Anzsi Mahacskalában futballozó Gaszan Magomedovot. A fiatal játékos kórházba szállítás közben halt meg. 

A hírek szerint szombat éjjel hazafelé tartott autójával, amikor ismeretlenek gépfegyverrel tüzet nyitottak a járműre. A történtek miatt egyelőre senkit nem vettek őrizetbe, a helyi hatóságok már nyomoznak. A lelőtt középpályás pályafutása még csak most indult, idén augusztusban mutatkozott be az Anzsi második csapatában. 

A klub közleményében azt írta, a tragédia egy Mahacskala közeli falunál történt, a játékos a halála előtt, éjfél körül telefonon beszélt a szüleivel, hogy útban van hozzájuk. Nem sokkal később a család lövéseket hallott, kirohantak, és ekkor látták, hogy fiuk autóját eltalálták. 

"Január 17-én ünnepelte volna a huszonegyedik születésnapját, kedves szívű, jólnevelt fiú volt. A klub szeretné őszinte részvétét kinyilvánítani Gaszan szeretteinek, hatalmas szomorúság ez mindenkinek" - olvasható a honlapjukon

45ea7da98d9b9e4b67cd4a0027b508c5
Fotó: Anzsi Mahacskala

Az Anzsiban futballozott korábban a magyar válogatott Dzsudzsák Balázs mellett Samuel Eto'o és Jurij Zsirkov is. A térségben gyakori fegyveres konfliktusok miatt a csapat Moszkvában készült, de a mérkőzéseiket Dagesztánban játszották le. 

A gondok akkor kezdődtek, amikor a tulajdonos Szulejman Kerimov tavaly megvonta az anyagi támogatást a klubtól, ezért el kellett adni a nagyobb neveket. Ki is estek az első osztályból, de 21 forduló után vezetik a másodosztályt, feljutásra állnak. 

Októberben egy dél-afrikai válogatottat öltek meg

Legutóbb október végén történt hasonló eset, akkor a dél-afrikai futballválogatott csapatkapitányát és kapusát, Senzo Meyiwát ölték meg johannesburgi otthonában. A két fegyveres egy mobiltelefonért gyilkolt. 

Megdöbbentő tragédia volt az 1994-es futball-vb után a kolumbiai válogatott Andrés Escobar meggyilkolása. A tornán öngólt szerző védőt a torna után Medellínben, egy bár melletti parkolóban hat lövéssel ölték meg, miközben az egyik támadó azt kiabálta, hogy gól.