Máté, Mirella
7 °C
17 °C

Neymar: Cristiano Ronaldót meg kell büntetni

2015.01.27. 11:54

A Barcelona-sztár Neymar úgy érezte, hogy neki is hozzá kell szólnia Cristiano Ronaldo hétvégi balhéjához, miután a Real Madrid-sztárt kiállították a Cordóba elleni bajnokin.

"Nem nekem kellene állást foglalnom az ügyben, mert nem vagyok benne a fegyelmi bizottságban, és amúgy se szeretek más klubokról beszélni, de amit Cristiano Ronaldo csinált, az nem maradhat büntetés nélkül, még ha elő is fordulnak az ilyenek" - mondta brazil játékos.

C kiállítása Cordobában

Neymar szerint a támadókat rengeteget provokálják a mérkőzéseken, folyamatosan próbálják őket megfélemlíteni, és ezt időnként nagyon nehéz elviselni. Ennek ellenére a sztároknak tudniuk kell, hogyan kontrollálják a dühüket. 

A hétvégi bajnokin Ronaldo a 82. percben rúgta és ütötte meg a védő Edimart az ellenfél kapujánál. Hernandez játékvezető azonnal piros lapot mutatott neki. Ronaldo nyugodtan tudomásul vette, és leballagott a pályáról.

A két játékos azóta már kibékült, Ronaldo eltiltásáról szerdán dönt majd a szövetség, legrosszabb esetben kétmeccses eltiltás néz ki neki, ennél többet aligha kap. 

Ugyanis az eltiltás mértékét a játékvezető jelentése alapján határozzák majd meg, ebben az áll, hogy Ronaldót azért szórták ki a mérkőzésről, mert a labdával megrúgta ellenfelét. Az sem kizárt, hogy az automatikus egy meccset kapja.