Máté, Mirella
7 °C
18 °C

Fellélegezhetünk, nem hagyja magára a futballt Blatter

2015.01.29. 20:55

A határidő lejárta előtt néhány órával Joseph Blatter hivatalosan is jelentkezett az általa 17 éve vezetett Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) idei elnökválasztására.

    Az ötödik ciklusára készülő svájci sportdiplomata csütörtökön a twitteren jelezte, hogy korábbi bejelentésének megfelelően benyújtotta a szükséges papírokat a FIFA illetékes bizottságához.
    Szerdán Luis Figo, a portugálok korábbi sztárfutballistája, hétfőn pedig Michael van Praag, a holland szövetség elnöke jelentkezett a jelenlegi elnök kihívójának, míg előzőleg a francia Jérome Champagne, a szervezet korábbi főtitkár-helyettese és nemzetközi igazgatója, Ali bin al-Husszein jordán herceg, valamint David Ginola volt francia válogatott futballista jelezte hasonló szándékát.
    A hivatalos jelöltek névsorát várhatóan február 7-én, vagy 8-án hozza nyilvánosságra a FIFA, a választási bizottság elnöke, Domenico Scala ugyanis korábban közölte, a csütörtökön lejáró jelentkezési határidő után a testületnek "egy kis időre lesz szüksége" ahhoz, hogy véglegesítse a posztért indulók névsorát.
    A nemzetközi szövetség május 29-én Zürichben tartja az elnökválasztást.