16:00, December 09. ÉLŐ
Horvátország 0
Brazília 0
Education City Stadion Negyeddöntő
20:00, December 09.
Hollandia 0
Argentína 0

Kihagyta a 11-est, fegyvert fogtak a fejéhez

2015.02.26. 13:38

Saját csapatának szurkolói támadtak rá a szerb élvonalbeli Novi Pazar labdarúgójára két nappal az után, hogy kihagyott egy büntetőt, írja az MTI.

A futballistákat képviselő érdekvédelmi szervezet, a FIFPro csütörtökön a szerb profi futball újabb mélypontjának nevezte az esetet.

Zarko Udovicsics múlt szombaton, az FK Rad elleni mérkőzés 85. percében hagyott ki egy 11-est úgy, hogy a keresztléc fölé lőtte a labdát. Két nappal később néhány huligán betört a csapat edzőpályájának öltözőjébe, egyikük pisztolyt rántott és a fegyvert a játékos arcához tartotta. A FIFPro közlése szerint Udovicsics ezután szerződést bontott a klubbal.

Mirko Poledica, a szerb futballisták érdekvédelmi szervezetének elnöke szerint sem a helyi labdarúgó-szövetség, sem a liga nem tett lépéseket az ügyben.

„Szerbiában még soha egyetlen szurkolót nem ítéltek el amiatt, hogy erőszakosan viselkedett egy labdarúgóval. A játékosok ezért félnek – mondta Poledica. – Mindennap abban reménykednek, hogy nem kopogtat valaki az ajtajukon, és nem veri meg őket, nem gyújtja fel az autójukat vagy nem nyom fegyvert a fejükhöz."

„Mint minden dolgozót, úgy a profi futballistát is megilleti a biztonságos munkakörnyezet. A futballszervezetek és a nemzeti hatóságok feladata, hogy biztosítsák ezt a biztonságos környezetet" – áll a FIFPro állásfoglalásában.  • Hírek
  • Hírek