Konrád, Tivadar
5 °C
14 °C

Dárdaival nem tud veszíteni a Hertha

2015.03.06. 22:43

Tavaly áprilisban volt utoljára olyan, hogy az idén a kiesés elől menekülő Hertha BSC két egymást követő Bundesliga-meccsen nem kapott gólt.

Dárdai Pál vezetésével az előző fordulóban a nemzetközi kupaindulásért hajtó Augsburgot verték 1-0-ra Berlinben, most az utolsó helyen álló Stuttgart otthonában értek el értékes 0-0-t.

A mérkőzés nagy részében a hazaiak támadtak, a mérkőzés legnagyobb helyzete mégis a rendes játékidő utolsó perceiben adódott a csereként beállt Nico Schulz előtt; a 21 éves játékost a Chelsea-vel BL-győztes Kalou hozta tiszta gólhelyzetbe, a labda azonban centikkel kerülte el a kaput.

Nem ez volt Schulz meccse. A szokatlan, hétperces hosszabbítás végén megkapta második sárga lapját is, és el kellett hagynia a pályát.

A Hertha 24 ponttal áll a 14. helyen, a Stuttgart továbbra is az utolsó, 18. helyen áll 19 ponttal. A Bundesligából a 17. és a 18,. kiesik, a 16. osztályozót játszik.

A Lech Poznanban pályára lépett Dárdai egyik magyar válogatott játékosa, Lovrencsics Gergő. A támadó egy összefejelésnél sérülést szenvedett, a 20. percben hordágyon vitték le a pályáról. A kispadon ült Kádár Tamás, Holman Dávid nem volt a keretben.

A poznaniak az utolsó percekben szerzett gólokkal 2-0-ra verték a Jagiellonia Bialystokot, ezzel riválisukat egy pontra megközelítették a tabellán. A Jagiellonia a második, a Lech a harmadik helyen áll.

Király Gábor, Dárdai egykori berlini csapattársa az angol másodosztályban szereplő Fulham kispadján ült, csapata 5-1-es vereséget szenvedett hazai pályán az AFC Bournemouth ellen. A Fulham a 20. helyen áll a 24 csapatos bajnokságban, és nyolc pontra van a kiesést jelentő 22. helytől.