Olga, Liliána
22 °C
35 °C

A Főügyészség lefoglalta, de meccseket tarthatnak a Győri ETO stadionjában

2015.03.31. 16:41 Módosítva: 2015.04.30. 14:58

A Quaestor-botrány egyik mellékszála, hogy az egyik legsikeresebb magyar futballcsapat, a Győri ETO bajba került, a játékosok fizetése sem biztos és már a stadiont is lefoglalták. 

A Fővárosi Főügyészség hétfőn „vagyon-visszaszerzési eljárás, a vagyonbiztosítás érdekében a (...) több mint 30 ingatlant, több mint 30 cég tulajdonrészét, illetve számos nagy értékű ingóságot biztosított, és ennek keretében (...) került sor a győri ETO Park Kft. ingatlanvagyonának zár alá vételére.” Ez azt jelenti, a győriek szombaton, a Kecskemét elleni NB I.-es mérkőzésüket megtarthatják az ETO Parkban.

Az ügyészségtől megtudtuk, hogy a „zár alá vétel, mint vagyoni jellegű kényszerintézkedés a zár alá vett vagyontárgyak (jelen esetben a kérdezett ingatlanok) feletti vagyoni rendelkezési jogot függeszti fel, ezáltal a kényszerintézkedés a rendeltetésszerű használatot, üzemeltetést nem érinti (sem a stadion, sem az eljárásban zár alá vett szálloda esetében)”.

Azaz, aki a győri ETO Parkban szállodai szobát szeretne, vagy meccset nézni, nyugodtan folytassa a szervezést, minden megy a maga útján.

A pénzügyi helyzetükről a Nemzeti Sportnak Szasa Sztevanovics sportigazgató azt mondta, „a három román edzőn kívül mindenki itt van, a labdarúgók edzenek. Törekszünk arra, hogy végig tudjuk játszani a bajnokságot. A futballistákkal többször beszéltünk, akár fizetés nélkül is vállalják nyárig a játékot, mert sajnos van esély arra, hogy nem lesz pénz a fizetésre.”