Iván
21 °C
39 °C

Tényleg a jövő magyar csapata megy az U20-as futball-vb-re?

2015.05.15. 16:19

Bernd Storck szövetségi edző kijelölte 21 fős utazó keretét a júniusi, új-zélandi U20-as labdarúgó-világbajnokságra, írja az MTI.

 A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója szerint a héten Telkiben edzőtáborozó 26 játékosból öten nem lesznek benne a csapatban, de közülük csak hárman nem utaznak ki a vb-re, ketten tartalékként a küldöttséggel tartanak, és szükség esetén a torna alatt bekerülhetnek a hivatalos keretbe.

A hétvégi bajnoki forduló után a kerettagok visszatérnek Telkibe, ahol hétfőn a német szakember még tart egy utolsó sajtónyilvános edzést a játékosoknak. A csapat kedden délután indul el Új-Zélandra, és 28 órás utazással  érkezik meg New Plymouth városába, ahol a csoportmérkőzéseit játssza. Június elsején a Koreai NDK-val, 4-én Brazíliával, 7-én pedig Nigériával mérkőzik a csapat.

Az U20-as vb-n 1995. január 1-je után született futballisták szerepelhetnek, a magyar keretben azonban több 96-os születésű, két 97-es születésű, sőt egy 98-as születésű labdarúgó, Demjén Patrik is helyet kapott.

„A jövő csapatával utazunk el Új-Zélandra, olyan labdarúgók is kerettagok lettek, akik még évekig az utánpótlás-korosztályokban futballozhatnak - mondta a kerethirdetés után Bernd Storck. - A keretbe kizárólag az edzéseken és mérkőzéseken nyújtott teljesítmények, valamint az összetartásokon látott hozzáállás alapján lehetett bekerülni, senkinél sem figyeltem, hogy milyen bajnokságban vagy melyik klubban játszik."

A magyar válogatott 21 fős utazó kerete:

kapusok:

Demjén Patrik (MTK Budapest), Székely György (Újbuda), Horváth Dániel (Győri ETO)

védők:

Kecskés Ákos (Atalanta), Lenzsér Bence (Paksi FC), Tamás Krisztián (Slavia Praha), Osváth Attila (SZTK), Talabér Attila (MTK Budapest), Forgács Dávid (Atalanta)

középpályások:

Pongrácz Viktor (Lombard Pápa), Nagy Ádám (FTC), Berecz Zsombor (Vasas), Vida Máté (Vasas), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Németh Márió (Haladás), Sallai Roland (Puskás Akadémia), Oláh László (Vasas)

támadók:

Zsótér Donát (Puskás Akadémia), Nagy Dominik (FTC), Mervó Bence (Győri ETO), Popov Patrik (FTC)

biztonsági tartalékok:

Bukrán Erik (Hull City, kapus), Korozmán Kevin (FTC)