Gál
3 °C
16 °C

Már csak jordán kihívója van Blatternek

2015.05.21. 19:51

A holland szövetséget vezető Michael van Praag után Luis Figo is bejelentette, hogy visszalép az elnökjelöltségtől, azaz nem méretteti meg magát a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) jövő pénteki elnökválasztásán, közölte az MTI.

A korábbi portugál válogatott futballista azzal indokolt, hogy szerinte a május 29-i szavazás nem egy normális választás lesz. Jelezte, hogy nem kíván részt venni egy olyan folyamatban, amely arra szolgál, hogy abszolút hatalmat biztosítson egyetlen embernek - utalt az ötödik elnöki ciklusára készülő Joseph Blatterre.

A 2000-ben aranylabdás, a következő évben pedig a FIFA-nál a világ legjobbjának megválasztott Figo a kampánykörútján sok helyen álszenteskedéssel találkozott. Mint utalt rá, saját maga tapasztalta, hogy egyes nemzeti szövetségek elnökei az egyik nap az ördöghöz, majd másnap - emelvényre kiállva - már Jézus Krisztushoz hasonlították a FIFA vezetőit. Azokat pedig, akik tényleg beszélni akartak, elhallgattatták.
    Hozzátette: a FIFA-ban Blatter diktatúrája érvényesül, a jelenlegi vezető újraválasztását széles körben valószínűsítik.
    "Átgondoltam a dolgot, úgy gondolom, hogy a május 29-i szavazás nem egy normális választás lesz. És mivel nem az lesz, rám ne számítsanak."
    Michael van Praag pár órával korábban lépett vissza, hogy ezzel Ali bin al-Husszein jordán herceget támogassa. Ő az egyetlen kihívó.