Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Jászapáti Petra
ma 11:00
Jászapáti Petra
Rövidpályás gyorskorcsolya

Nem jutott fel a skót Rangers: őrjöngtek a játékosok

GettyImages-475401424
2015.06.01. 15:04

Nehezen viselték a Rangers játékosai, hogy a skót bajnokság osztályozóján elbuknak az első osztályú Motherwellel szemben. A feljutást 1-6-os összesítéssel elbukó skót rekordbajnok futballistái közül a csereként pályára küldött Bilel Mosni a meccs végén elveszítette a fejét.

A felvételeken azt lehetett látni, hogy Mosni és a motherwelles Lee Erwin összeszólalkoznak, majd Erwin nagyot lök a tunéziai védőn. Mosninek sem kellett több, megfordult, előbb rúgdosni kezdte Erwint, majd egy jól irányzott bal horoggal szó szerint kiütötte.

Több sem kellett a két csapat játékosainak, akik a két felet széválasztani igyekeztek, majd egymást kezdték lökdösni. Mosnit gyorsan levezették a pályáról, így nagyobb verekedés nem alakult ki.

Természetesen a szurkolók sem akartak lemaradni a csetepatéból, pályára özönlöttek. A rendőrség csak nagy küzdelem árán tudta szétválasztani a verekedőket, és a drukkereket a ismét a lelátóra parancsolni. Végül nagy nehezen sikerült rendet tenni, de a skót szövetség közleménye szerint egészen biztosan lesz folytatása az ügynek, mint ahogy a rendőrség is vizsgálja az esetet.

A Rangers FC 54-szer nyerte meg a skót Premier League-t, ezzel a világon is szinte egyedülálló rekordot tart fenn. A 2011–2012-es szezonban jutott csődközeli állapotba, olyannyira, hogy a szezon végén el is veszítette a licencét, és a negyedik osztályba száműzték.

Évről-évre, kimagasló eredménnyel, bajnokként kapaszkodott vissza, de az utolsó lépcsőt nem sikerült meglépni. A másodosztály idei szezonjában csak a 3. lett, így osztályozót kellett játszania. Ennek az utolsó párharcát bukta el Motherwell csapata ellen.