Dezső
14 °C
27 °C

Dzsudzsákot 2 millió euróért viheti a Hertha

2015.06.17. 10:39

Dárdai Pál mindent elkövet, hogy a Herthához csábítsa a magyar válogatott csapatkapitányát, Dzsudzsák Balázst, akinek 2015 decemberéig érvényes szerződése van a Dinamo Moszkvával.

Dárdai és Dzsudzsák a Magyarország - Románia selejtezőn, 2014-ben.
Dárdai és Dzsudzsák a Magyarország - Románia selejtezőn, 2014-ben.
Fotó: Daniel Mihailescu / AFP

Bár a télen már ingyen igazolhatóvá válik, Berlinben szeretnék, ha már a nyáron költözne a középpályás. A német Bild című napilap arról ír, hogy most 2 millió euróért lenne igazolható Dzsudzsák, és a Nemzeti Sportra hivatkozva azt is megemlítette, hogy Dárdai már tárgyalt Dzsudzsákkal, aki akár a fizetéscsökkentésbe is belemenne.

Ezt azért fontos, mert a Herthánál most John Heitinga a legjobban fizetett futballista, az Ajaxtól ingyen igazolt játékos 1,8 millió eurót keres évente, míg Dzsudzsáknak 4 millió volt a bére a Dinamo Moszkvánál.

A lap kiemeli, hogy a 28 éves magyar komoly erősítése lenne a Herthának, főleg a bal oldalt szilárdítanák meg a 69 válogatott meccsén 16 gólig jutó szélsővel. A legnagyobb kérdés az, hogy az átigazolásra elő tudja, vagy akarja-e teremteni a - minimálisnak mondható - összeget a berlini klub.