Márk
13 °C
28 °C

Cáfolta az MLSZ a kizárt Nyíregyháza érvét

2015.06.23. 17:03

A hétvégén a Nyíregyháza közleményt adott ki, aminek alaptétele az volt, hogy az Európa Labdarúgó Szövetség (UEFA) is mellettük áll. A klub pedig harcol tovább, és jogtalannak tartja, hogy kizárták az élvonalból.

Az MLSZ kedden válaszközleményt adott ki, és az UEFA hivatalos tájékoztatását alapul véve cáfolja, hogy a klub a szervezettel ebben a konkrét esetben felvette a kapcsolatot. Szerintük nyilvánvaló: vezetői miatt bűnhődik a klub és a szurkolók.

„A labdarúgó-társadalom, a játékosok, vezetők és szurkolók számára egyaránt fájdalmas, de régóta óhajtott megtisztulási folyamaton van túl a magyar labdarúgás. Még mindig vannak a múlthoz tartozó szereplők, akik a klub tulajdonosát is félrevezetve, erkölcsi és anyagi kárt okoztak munkaadójuknak és a szurkolóknak. Akik korábbi mulasztásaikért rájuk háruló felelősség alól minden eszközzel igyekeznek kibújni, másokat okolva tetteik következményeiért. A nyíregyházi klubvezetést szakszerűtlen tanácsokkal ellátó tanácsadók a tevőleges cselekedetek helyett immár a kommunikációs térben akarják jóvátenni korábban elkövetett vétségeiket. Az MLSZ ebben nem lehet partner” - írta a hazai szövetség.

Az MLSZ összefoglalta azt is, hogy a nyírségiek valótlanul állították januárban, hogy nincs lejárt tartozásuk, miközben a FIFA által küldött fizetési felszólításnak nem tettek eleget.

Különösen vicces fordulat, hogy a FIFA még tavaly augusztusban küldött egy számlaszámot, amire át is utalták az egyik korábbi játékosnak, Danilónak járó összeget, de csak május hetedikén. Holott a legutolsó határidő március 31. lett volna.

A nyírségiek ellenben azzal védekeztek, hogy nem találták meg a számlaszámot. Aztán mégiscsak megtalálták, hiszen már az augusztusi FIFA-levélen is ott volt.