Megvan Zlatan utódja a svédeknek

2015.07.03. 09:53

Zlatan Ibrahimovicot senkinek nem kell már bemutatnunk, a friss U21-Eb-győztes svéd válogatottban viszont feltűnt egy fiatal, aki méltó utódja lehet az ősszel már 34 éves szupersztárnak. Taplóságban, legalábbis, amint azt kiderült a dánok elleni 4-1-es elődöntő utáni interjújából.

Nem igazán kell lefordítani a szöveget, amiben ilyesmik hangzanak el: „hagytuk, hadd dumáljanak, most mi beszéltünk”, 4-1-re zakózni, az kicsit cikimehetnek haza", mi vagyunk a legjobbakleigáztuk őketezek voltak a leggyengébbek.

John Guidetti - interjú

John Guidetti aztán a 0-0-val, majd tizenegyesekkel megnyert döntő utáni otthoni ünnepléskor is mikrofonközelbe került, amikor így tüzelte a közönséget:

„Svédek vagytok? Csak ennyi hangotok van? Svédek vagytok a kurva életbe! – így hergelte a több tízezer drukkert.

John Guidetti Leading Swedish Celebrations!

Az Euro-U21-en Guidetti a harmadik legjobb góllövő lett, bronzcipőt kapott, ami remek teljesítmény is lehetne, ha ez nem mindösszesen két gólt jelentene.

A dánoknak büntetőből talált be, a portugáloknak aztán ő rúgta be az első tizenegyest. (Utóbbi nincs benne a két góljában.)

Futballtudásban nincs Zlatan közelében sem, 23 évesen túlkorosként játszhatott a tornán.

A Manchester City játékosa már 2008 óta, 2010-től öt csapatnak adták kölcsön, most legutóbb a Celticnél volt, 24 bajnokin 8 gólt szerzett.  • Hírek
  • Bankszámla