Kinga, Kincső
16 °C
32 °C

111 milliárd forintból forintból újítanák fel a Luzsnyikit az oroszok a vb-re

2015.07.09. 17:21

Háromszázötven millió euróba (111 milliárd forint) kerül a 2018-as oroszországi futball-világbajnokság döntőjének otthont adó Luzsnyiki Stadion teljes felújítása.

Az összegről újságíróknak nyilatkozott csütörtökön Marat Husznullin moszkvai főpolgármester-helyettes, hozzátéve: az ekkora és ilyen típusú arénákhoz képest a Luzsnyiki az olcsó stadionok sorába tartozik. Közölte, hogy a 2016-ban záruló rekonstrukciós munkálatokkal időarányosan nagyon jól állnak a majdan 81 ezer néző befogadására alkalmas létesítményben: a tervezett átalakítási munkáknak már több mint a felét elvégezték.

A Luzsnyiki Stadionban rendezik majd a 2018-as világbajnokság nyitómeccsét, az egyik elődöntőt és a sportági csúcstorna döntőjét. 

Az oroszországi világbajnokságot június 14. és július 15. között bonyolítják le 11 orosz városban: Moszkván kívül Szentpéterváron, Kazanyban, Nyizsnyij Novgorodban, Szaranszkban, Kalinyingrádban, Volgográdban, Jekatyerinburgban, Szamarában, Szocsiban és Rosztov-na-Donuban, írja az MTI.