Judit, Xénia
19 °C
34 °C

Sorra kapja a büntetéseket a Barcelona

2015.07.28. 10:06 Módosítva: 2015.07.28. 10:15

Szurkolói miatt bünteti a Barcelonát a spanyol erőszakellenes megnyilvánulásokat figyelő bizottság, néhány nappal azután, hogy az UEFA is megbirságolta a klubot harmincezer euróra. 

A bizottság azért büntetett, mert a Camp Nouban rendezett Athletic Bilbao elleni döntőben a szurkolók kifütyülték a spanyol himnuszt. Nem úszta meg a másik résztvevő csapat sem, igaz a Bilbao csak tizennyolcezres csekket kapott. 

Ez már a második büntetése néhány napon belül a Barcelonának, csütörtökön ugyanis az UEFA bírságolta meg őket hatvanezer euróra, mert a májusi Bajnokok Ligája-döntő alatt politikai tartalmú, katalán függetlenséget támogató üzeneteket helyeztek ki a szurkolóik. 

A Barcelona ezzel kapcsolatban közleményt adott ki, ugyanis nem értenek egyet a büntetéssel, mivel az UEFA korábbi jelentése szerint a Barcelona-szurkolókkal a meccs előtt, alatt és után sem volt komoly probléma. 

A FIFA-tól kapott büntetés januárban jár majd le. Ez már más természetű: az utánpótláskorú játékosok szerződtetéseben tapasztalt szabálytalanságok miatt zárták ki a Barcelonát az átigazolásokból 2016-ig.