Boglárka
19 °C
35 °C

Hamarosan eldől, mi lesz Guardiolával a Bayernnél

2015.07.28. 08:51

Pep Guardiola szerződése lejár a következő futballszezon végén a Bayern Münchennel, és múlt héten az elnök Karl-Heinz Rummenigge már úgy nyilatkozott,

nem lenne tragédia, ha az edző nem maradna a következő évre.

De a legfrissebb hírek szerint a klubvezetés ettől függetlenül marasztalná a katalánt, akit 2013-ban neveztek ki, azután, hogy Jupp Heynckes triplázott a csapattal. Pedig a beIN sports úgy értesült, hogy Guardiola a következő idénytől átvehetné a Manchester City irányítását, ám Rummenigge szerint ők még az idén megkezdik a tárgyalásokat a hosszabbításról.

A vezető elmondta a Kickernek, korábban így állapodtak meg az edzővel. És állítólag az sem igaz, hogy Guardiola elégedetlen volt az eddigi igazolásokkal, mert a hírekkel ellentétben nincsenek nagy igényei, csak egyszer jelentette ki, hogy márpedig szüksége van egy játékosra: ő a korábbi Barca-játékos Thiago volt. A nyáron már igazolt egy nagyot a Bayern München, a Juventustól a chilei Vidalt szerezték meg, a Manchester Unitedbe igazolt Schweinsteiger helyére hozták.

Guardiola 2013-as kinevezése óta kétszer volt bajnok a Bundesligában, egyszer nyert német kupát, és két éve az Európai Szuperkupát, valamint a klub-vb-t is megnyerte a csapattal. A Bajnokok Ligáját viszont továbbra sem sikerült megnyerni, amióta ő az edző.