Edina
2 °C
18 °C

A Barcelona nagy rejtélye: Pedro

2015.08.13. 15:34

Egyre nehezebb megmondani, mi lesz a Barcelona-futballista Pedróval, aki kedden győztes gólt szerzett a Sevilla ellen 5-4-re megnyert Európai Szuperkupán, igaz csak csereként állt be. 

Néhány hete szinte az spanyol összes lap biztosra vette, hogy a támadónak ez lesz az utolsó meccse a Barcelonában, utána megy a Manchester Unitedhez. A napokban már a Barcelona technikai igazgatója, Robert Fernandez is megerősítete, hogy Pedro el akarja hagyni őket. Erre a kupagyőzelem után rákontrázott a játékos azzal, hogy nem erről van szó, és nem is a pénzről, ő inkább játszani akar, és dühös volt, hogy Neymar betegsége ellenére sem kezdhetett a Sevilla ellen. Fernandezzel meg alig találkozott mostanában. 

De kijelentette azt is, hogy örült a góljának, és szeretne még címeket nyerni a Barcelonával. A keddi meccsen amúgy Rafinha került a Messi és Suárez mellé a támadósorba, ő szerezte a csapat harmadik gólját. Nyilván abból is a távozására lehetett következtetni, hogy látványosan nem ünnepelt a társakkal a pódiumon, azonban a nyilatkozata alapján egyértelműnek tűnik, részéről mi a helyzet.

Csütörtökön már Busquets is megerősítette, ha a támadón múlna, akkor maradna a klubnál. Elmondta, hogy mindannyian a legjobbat szeretnék neki, és a perpatvar ellenére ugyanúgy tisztelik, mint bármelyik csapattársukat. De lesz, ami lesz, ők sem lájták, marad-e a klubnál. 

Még mindig itt akar játszani velünk, de több játékidőt akar. Ha marad vagy megy, ugyanúgy a csapatot fogja segíteni, ahogy az első naptól kezdve, amióta itt van. A végső döntést ő hozza majd meg, és amíg itt van, addig mindent bele fog adni

- mondta Busquets, aki rengeteget beszélt a napokban feldúlt csapattársával. Szeretné, hogy maradjon a támadó, mert sokat tud adni a csapatnak. Messi is beszállt még a kupagyőzelem után, szerinte Pedro megérdemelte az újabb címet, mert mindent megtett a Barcelonáért. Viszont a többiekhez hasonlóan a klasszis sem tudott tippelni, hogyan zárul majd a történet. 

Eléggé ellentmondó tehát a klubvezetés és a játékos nyilatkozata, és a katalán Sport már arról spekulált a napokban, hogy ebből kisebb felbojdulás is lehet az öltözőn belül, mivel a futballisták egyértelműen Pedro mellett állnak. 

Pedro lőtte a Barcelona ötödik gólját a Sevilla ellen
Pedro lőtte a Barcelona ötödik gólját a Sevilla ellen

Ráadásul tovább nőhet a feszültség, mert a Barcelona hétfőn megint szuperkupázik, a spanyol Szuperkupában az Athletic Bilbao ellen lépnek majd pályára, és megint kérdés, Pedro kezdő lesz-e.

Mindenesetre Luis Enriquének már elege van, a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, nem ez alapján hozza majd meg a döntést.

A Sevilla ellen nem kezdett, mert két nappal korábban kisebb sérülése volt. Nehéz a helyzet, és egy kicsit ellentmondásos, mert szeretne maradni, de több játékidőt akar. Már alig várom, hogy vége legyen az átigazolási időszaknak, és végre tudjam, kikre számíthatok. 

A huszonnyolc éves Pedro a múlt szezonban a bajnokságban csak tizenötször volt kezdő, hat gólig jutott a szezon végéig, Luis Enrique ősztől már elsősorban Suárez-Messi-Neymar-tengellyel számolt. Pedro még tizenhét évesen került a Barcelonához, Guardiola ideje alatt lett az első csapat tagja, címeket nyert, de lehet, hogy a mostani volt az utolsó neki a klubnál. 

Bonyolítja a helyzetet, hogy a játékosért érdeklődő Manchester United a lapok szerint részletekben szeretné kifizetni a harmincmilliós kivásárlási árat, ám a Barcelona szeretné egyben megkapni az összeget, a Sport szerint őrült tempóban egyeztetnek.