Ida
5 °C
7 °C

Őrizetbe került a Real Madrid sztárcsatára

2015.11.04. 11:01 Módosítva: 2015.11.04. 11:02

A Real Madrid francia játékosa, Karim Benzema őrizetbe került szerda reggel, miután őt is meggyanúsították egy nyáron kirobbant zsarolási ügyben.

A rendőrség bűnszervezetben elkövetett zsarolás kísérletének vádjával már korábban kihallgatta Djibril Cissét, a korábbi 41-szeres válogatott futballistát, aki egy társaság tagjaként szexvideóval zsarolta egykori csapattársát, a szintén válogatott Mathieu Valbuenát.

Valbuenát többször is felhívták, és 150 ezer eurót követeltek tőle. A felvételt állítólag Valbuena egyik régi telefonjáról szerezték meg, azt egyelőre nem lehet tudni, a zsarolók pontosan hogy szerezték meg. 

Benzema október végén, a francia válogatottnál beszélt Valbuenának a videó létezéséről.  Egyes hírek szerint Benzema volt az, aki megpróbálta rávenni Valbuenát, hogy fizessen. A L'Equipe úgy tudja, hogy a zsarolók vették fel a kapcsolatot korábban a Real-csatár családtagjaival, hogy bevonják a zsarolásba. 

Benzema kedden csapata Bajnokok Ligája-meccsén a PSG ellen nem is játszott. A csatár szerdán, kora reggel érkezett a Párizs közeli Versailles rendőrségére, ott vették őrizetbe. 

000 Par7903197
Fotó: Denis Charlet / AFP

"Meg tudjuk erősíteni, hogy kihallgatjuk az ügyben betöltött szerepe miatt" - közölte a rendőrség. A zsarolásért akár öt év büntetés is járhat Franciaországban.  Az ötvenszeres francia válogatott Valbuena a szezon eleje óta a Lyonban futballozik, ott volt tavaly a világbajnokságon is. 

A botrány októberben lett igazán komoly, amikor Cissét letartóztatták, francia lapok szerint a csatár jól ismerte Valbuena szokásait ugyanis a Marseille-ben és a francia válogatottban is együtt futballoztak. A játékost, aki nemrég jelentette be visszavonulását, később kiengedték. Cissé mellett három másik embert tartóztattak le októberben, ők mindannyian ismert francia futballisták barátai.

A Real Madrid csatárának nem ez az egyetlen gondja mostanában, ugyanis nemrég arról írtak a spanyol lapok, hogy november 21-én, a Barcelona elleni rangadó napján kell majd megjelennie a bíróságon, mert jogosítvány nélkül kapcsolták le a rendőrök. Két éve gyorshajtásért vették el a jogosítványát a spanyol rendőrök. 

A 27 éves Benzema a Lyonból került 2009 nyarán a Real Madridhoz, azóta alapembernek számított, idén hat bajnokin hat gólja van. A jövő évi, hazai rendezésű Eb előtt a francia válogatottnak is fontos tagja, nyolcvanegy mérkőzésen lépett pályára, és huszonhét gólt szerzett.