Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Fülöp igazi profi, de ennél is fontosabb, hogy remek srác volt

2015.11.13. 19:50

Meleg szavakkal emlékezett meg pénteken Fülöp Mártonról, a magyar labdarúgó-válogatott előző nap, 32 éves korában elhunyt volt kapusáról Roy Hodgson angol szövetségi kapitány, írja az MTI.

Hodgson, aki a West Bromnál dolgozott együtt Fülöppel a 2011-2012-es szezonban, a BBC-nek nyilatkozva kijelentette: teljesen megdöbbent, amikor meghallotta a hírt.

„Nagyon-nagyon kellemes személyiség és jó profi játékos volt (...) Őszintén szólva fel sem merült bennem, hogy bármilyen egészségi problémája lehetett" – tette hozzá.

Roy Keane, az ír válogatott másodedzője - aki a korábbi években a Sunderland, majd az Ipswich Town menedzsereként is leigazolta Fülöpöt - pénteken a BBC-nek szintén azt mondta, hogy megdöbbentette és lesújtotta a halálhír.

Nagyszerű profit ismerhettem meg személyében, de ennél is fontosabb, hogy remek srác volt (...) A legmélyebb részvétemet küldöm Márton családjának és barátainak".

A BBC adatai szerint Fülöp a Sunderlandben 47-szer lépett pályára; az Ipswich Town kapuját 38 meccsen védte.

Shay Given, az ír válogatott és az angol Stoke City kapusa pénteken azt mondta a BBC-nek, hogy egyszerűen nem akarta elhinni a hírt. „Amikor a Manchester Citynél voltam, és vállsérülést szenvedtem, akkor (Fülöp) a Sunderlandtől átjött kölcsönjátékosként (...) Csak néhány hetet töltött ott, de sokakra nagy benyomást tett".

Fülöp a West Brom, az Ipswich Town, a Sunderland, a Stoke City és a Manchester City mellett játszott a Chesterfield, a Coventry és a Leicester színeiben is.