György
14 °C
24 °C

Hart csak nézte, ahogy beollózzák fölötte

2015.11.14. 10:09 Módosítva: 2015-11-14 11:23:09

Spanyolország 2-0-ra győzte le Angliát a pénteken barátságos meccseken. A Villarrealban futballozó Mario Gaspar most került be másodszor a spanyol válogatottba, de már két gólnál jár. A második valami egészen káprázatosra sikeredett.

A meccs 72. percében, 0-0-s állásnál Mario Gaspar hozta fel a labdát, majd középre tette. Cesc Fabregas ívelte zseniálisan a Villarreal jobbhátvédje elé, aki nem vette át, hanem fordulásból, gyönyörű mozdulattal ollózta-rúgta el a labdát Joe Hart felett. 12 perccel később Santi Cazorla állította be a végeredményt.

Mario Gaspar 16-szor válogatott az utánpótlás válogatottakban, az ukránok elleni Eb-selejtezőn játszott először a felnőttek között és rögtön egy gólt szerzett. Ez volt a második válogatottsága és a második gólja. A Villarrealban nevelkedő 24 éves futballista az elmúlt hat évben mindössze hét gólt szerzett bajnoki meccseken.

Más szempontból is érdekes volt ez a találkozó. A 165. válogatott meccsén védő Iker Casillas a századIk olyanon van túl, amikor nem kapott gólt. A spanyol válogatott rekorder ezzel egészen bizonyosan világcsúcsot állított fel.