Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Király, Guzmics, Dzsudzsák, Kleinheisler: magyarok a pótselejtezők álomcsapatában

2015.11.18. 12:36

A Whoscored, statisztikákkal foglalkozó portál összeállította a nyolc Eb-pótselejtező alapján az álom 11-et, amelybe négy magyarnak is sikerült bekerülni: Király Gábor, Guzmics Richárd, Kleinheisler László és Dzsudzsák Balázs is a legjobbak között szerepel. A 11 játékosból mi adtuk a legtöbbet: mellettünk 3 svéd, 2-2 ukrán és egy ír futballista került be.

Az oldal szerkesztői különböző statisztikai mutatók (mint például passzok pontossága, labdaszerzés, szerelés) alapján állít fel játékosokról és csapatokról erősorrendet. Ennek alapján az adott poszton sikerült a négy magyar futballistának a legjobbnak lennie.

Az uefa.com is megszavazta a legjobbakat. Az európai szövetség szerint Király Gábor lett a pótselejtezők legjobbja. A szövetség álomcsapatába csak Király fért bele, az ő legjobb 11-ük így néz ki: Király (magyar) - Sevcsuk (ukrán), Cesar (szlovén), Keogh (ír), Fedeckij (ukrán), Jarmolenko (ukrán), McCarthy (ír), Forsberg (svéd), Seleznyov (ukrán), Walters (ír), Ibrahimovic (svéd).

A magyar válogatott Norvégiát verte ki a pótselejtezőben és így 44 év után lehett ott az Európa-bajnokságon. Oslóban 1-0-ra nyertünk, a budapesti visszavágón 2-1 volt a javunkra.

Mit gondol, jogos? Kommentálja a Faebookon

Ez nem szubjektív, hanem teljesítmény alapján összerakott 11.

Szerző: Sport Géza2015. november 18.