Salamon
10 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

A Southampton második cserejobbhátvédje meglőtte a szezon gólját

2015.12.26. 22:36

Cuco Martina nem számít ismert játékosnak a Premier League-ben, sőt, még saját csapatában is inkább csak 2,5-edik opció a védelem jobb szélén, ugyanis a szezon során inkább középhátvédeket tettek ki a posztjára, ha Cedric lesérült, mint hogy őt játszassák.

Aztán jött a Boxing Day és az Arsenal elleni meccs, Cuco Martina pedig a kezdőben találta magát életében először a PL-ben, és ezt gyorsan meg is hálálta. A 26 éves védő ugyanis gondolkodás nélkül bevállalt egy olyan lövést, ami egyrészt nagyjából tízezerből csak egyszer jön be, másrészt a maradék 9999 alkalommal még valószínűleg Messit is megmosolyognák érte.

A Southampton-védőt viszont nem zavarta ez a gondolat, és a kipattanó labdát úgy küldte vissza jobb külsővel Petr Cech felé, hogy a rutinos cseh kapus fel sem fogta, mi történik.

A gól mellé persze nem árt tudni Cuco Martináról, hogy bár Hollandiában született, de 22 évesen lemondott arról, hogy bekerüljön a válogatottba, és elfogadta a curacaói behívót – így viszont a Premier League történetének első curacaói gólját szerezte.

Hogy mekkora is volt, az talán csak a hátsó kameraállásból látszik igazán.

A második félidőben egy érvénytelenített gól után aztán szabályosan is megszerezte a második gólját a Southampton: Shane Long csavarta el a labdát Cech mellett, bebiztosítva a győzelmet. Ez viszont nem volt elég nekik, a hajrában, egy szöglet után José Fonte is betalált, majd a 92. percben Long duplázott, beállítva a 4-0-s végeredményt. Ez egyben azt is jelentette, hogy Arséne Wengerék hatalmas lehetőséget szalasztatottak el, hiszen egy győzelemmel megelőzték volna a korábban Liverpoolban botló Leicester Cityt. Jeremy Vardyék így duplán örülhetnek, a legutóbbi hat bajnokságot ugyanis a karácsonyi első nyerte.

18 forduló után, a bajnokság felénél a Leicester az első, mögöttük az Arsenal, a Manchester City, a Tottenham és a Crystal Palace állnak az öt legjobb helyen. A Manchester United a hatodik, a Liverpool a nyolcadik, a Cehlsea pedig a 15. helyen áll.