Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Sportszerűségből kiválóra vizsgázott német jön a Ferencvárosba

2016.01.20. 12:10

Szinte biztos, hogy a Ferencvárosban folytatja pályafutását a 23 éves Florian Trinks, aki Greuther Fürth csapatától érkezik. A nordbayern.de című német portál szerint a fiatal futballista már elköszönt csapattársaitól, és Budapestre utazott, ahol orvosi vizsgálat, majd szerződéskötés vár rá.

Egy 185 centis csatárról van szó, aki az U16-tól az U20-ig az összes német korosztályos válogatottban szerepelt, sőt 2009-ben, az U17-es Európa-bajnokság döntője az ő góljával dőlt el.

Megszokhatta már a zöld-fehér mezt, ugyanis 2006-tól előbb a Werder Bremen, majd a Greuther Fürth játékosa volt.

2011. január 29-én, a Bundesligában a Bayern München ellen mutatkozott be, a Werder első csapatában 14 meccsen nem rúgott gólt, majd 2013-ban a Fürth játékosa lett, ahol Stieber Zoltánnal is együtt játszott.

A Fürthben 50 meccsen 6 gólt rúgott, viszont az utóbbi időben egyre kevesebb lehetőséget kapott. A Ferencvárosban, Thomas Doll keze alatt akarja újraépíteni a karrierjét. A Ferencvárosnak szüksége van csatárra, Böde Dániel 2015 utolsó meccsén szenvedett súlyos sérülést, még nem tudni mikor térhet vissza.

Trinks amúgy nagyon sportszerű játékos. 2013-ban a Fürth–Sandhausen-meccsen maga jelezte a bírónak - aki egyébként megadta a gólt - hogy szabálytalanság történt, kézzel ért a labdához.