Sára, Márió
2 °C
6 °C

42 millió euró az Atléticónak: elszabadult a pokol Kínában

2016.02.03. 08:57 Módosítva: 2016-02-03 09:10:18

Nagyon úgy néz ki, hogy Kína lesz a futballsztárok új parkolópályája. Most az Atlético Madrid kolumbiai sztárja, Jackson Martínez tette át a székhelyét. Nem csekély összegért, 42 millió euróért került a Kuangcsou Evergrande csapatához, amelyet nem mellesleg a volt brazil kapitány, Luiz Felipe Scolari irányít.

Az Atlético sem járt annyira rosszul, 2015. július 27-én 35 millió euróért szerződtette a támadót a Portótól, 15 bajnokin 2 gól jutott neki rövid madridi pályafutása alatt.

A Chelsea-nél is dolgozó Scolari bombaerős csapatot akar összerakni, Martínez annak a Paulinhónak lesz a csapattársa, aki a Tottenhamtól érkezett. Korábban pedig a Chelsea egykori játékosa, Ramíres szerződött Kínába, 25 millió fontért a Csiangszu Suninghoz.

Gervinho, az AS Roma elefántcsontparti támadója, és Fredy Guarin, az Internazionale kolumbiai középpályása a múlt héten igazolt Kínába. A Transfermarkt összesítése szerint a kínai élvonal klubjai 204 millió eurónak megfelelő összeget fordítottak játékosvásárlásra a téli átigazolási időszakban. Ennél csak a Premier League költött többet.

Korábban két magyar is futballozott a ligában, de azóta mindketten hazatértek: Elek Ákos Magyarországra, Huszti Szabolcs a Bundesligába.