Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Pato a Norwich ellen debütálhat a Chelsea-ben

2016.03.01. 12:55

A korábban hat évet a Milanban futballozó Pato kedden este újra pályára léphet Európában. A Chelsea január végén szerződtetett brazilja először lehet ott a kezdőben, legalábbis erre utalt Guus Hiddink egy sajtótájékoztatón.

A 26 éves brazil támadó 3 év után játszhat újra pályára Európában, a kedd esti Norwich City elleni bajnokin. Patót hatalmas ígéretnek tartották, de sorozatos sérülései miatt 2013-ban a Milan eladta a Corinthiansnak. A brazil klub azonban anyagi gondokkal küzd, így Patót kölcsönadta a Sao Paulónak. Amikor visszatért onnan, a Corinthians akkor sem állt jobban, így újra kölcsönlistára tették.

Pato a januárban a Liverpooltól is kapott ajánlatot, és a hírek szerint a Barcelona is érdeklődött iránta, de ő a Chelsea-hez írt alá január végén. A Chelsea jelenleg az angol bajnokság tizenegyedik helyén áll.

Azért volt szükség Pato megszerzésére, mert Diego Costán kívül Hiddinknek nincs megbízható középcsatára. Radamel Falcao jó ideje formán kívül játszik, Loic Rémy pedig, Mourinho után a holland menedzser sem játszatja.

Patónak a  Milanban jól sikerült a debütálás, a 2007-es Dinamo Kijev elleni barátságos meccsen, kevesebb mint 45 perc alatt megszerezte első gólját, amit további 62 követett.