Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Budapestről szivárogtat a Football Leaks?

2016.03.08. 10:15

A spanyol Marca úgy tudja, hogy a Football Leaks nevű mögött egy Budapesten élő huszonhét éves portugál férfi áll. Az oldal az utóbbi hónapokban több nagy futballista szerződését is kiszivárogtatta, ezért elég sok ellenséget gyűjtött. 

A lap szerint a férfi büntetett előéletű, és különböző hackelési technikákkal szerzi meg a titkosnak szánt dokumentumokat. Komoly segítséget kap az ügyvédjétől is, aki állítólag több portugál klubot is megzsarolt már: pénzt szerettek volna kérni a megszerzett dokumentumokért. Amikor ez nem jött össze, akkor elindították a Football Leakset, ahova rendszeresen felpakolják a szeződéseket, írja a Marca. A Football Leaks nyilvánosságra hozta már a realos Luka Modric és Gareth Bale leigazolásával kapcsolatos dokumentumokat, azaz a madridi klubnál is elég sok embert feldühíthettek, a klubhoz pedig elég közel áll a Marca. 

Januárban mi is beszéltünk a Football Leaks mögött álló személlyel, akkor azt mondta, hogy hazájukban, Portugáliában eljárás folyik ellenük, és igyekeznek ellehetetleníteni a munkájukat.

Szerintük komoly ellenségük lett a máltai Doyen Sports személyében, amely igyekszik nyomást gyakorolni az ellenük folyó eljárásra. " A futball a legnépszerűbb sport a világon, mégis ez a legkevésbé átlátható. Minden tabunak számít: a játékosok bére, az átigazolások, a titkos záradékok, a közvetítők. A klubok megpróbálnak mindent elrejteni, és ahogy fogalmaztunk korábban: az ilyen titkok és titkos záradékok megölik ezt a sportot" - nyilatkozták akkor.