16:00, November 29.
Ecuador 0
Szenegál 0
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29.
Hollandia 0
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29.
Wales 0
Anglia 0
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29.
Irán 0
Egyesült Államok 0

Guardiola betiltotta a pizzát a ManCitynél

000 DF6WC
2016.07.27. 10:40

Pep Guardiola vezetőedző megtiltotta, hogy pizzát egyenek a Manchester City futballistái.

"Néhány üdítőitalt is kiiktatott a menünkből, és természetesen a pizza meg a nehéz ételek sem engedélyezettek. Felfrissített minket, izgalmas, amit nálunk elkezdett" - nyilatkozta Gaël Clichy.

A francia balhátvéd azt is elárulta, van néhány játékostársa, aki némi súlyfelesleggel küzd, ezért büntetésből nem edzhet a csapattal.

"Minden edzőtől azt halljuk, hogy milyen fontos a helyes táplálkozás és az ideális súly, de valójában ő az első, aki ezt be is tartatja. Ha felesleged van, tényleg nem gyakorolhatsz a többiekkel."

Clichy szerint Guardiola a legjobb futballedző, ha fejlődni szeretne az ember.

"Mindenkinek ideális. Fejlődik a kapus, a védők, a középpályások, és így a csatárok is, mert rengeteg helyzetünk lesz, sok gólt fogunk rúgni. Sőt, én azt mondom, még a másodedzőnk is fejlődik mellette!"

A pizza mellőzésével azért nem mindenki érthet egyet, Claudio Ranieri, az elmúlt szezonban meglepetésbajnok Leicester City edzője a nagyobb győzelmek után engedélyezte a pizzaevést a játékosainak.

A Manchester City a múlt héten elveszítette első nyári felkészülési mérkőzését, 1-0-ra kikapott Guardiola előző csapatától, a Bayern Münchentől. A Manchester United elleni hétfői meccs a rossz időjárás és a pekingi stadion gyepszőnyegének állapota miatt elmaradt. A City közép-európai idő szerint szerdán (ma) 13.30-tól játssza következő edzőmérkőzését a kínai Sencsenben a Borussia Dortmund ellen. (Index/MTI)

Borítókép: CHRISTOF STACHE / AFP  • Hírek
  • Bankszámla