Gusztáv
-7 °C
-1 °C

A Vidi-edző elmondta, mi volt a baj dánok ellen

2016.07.29. 09:20

A dán Midtjylland 1-0-ra verte a Videotont Európa-Liga-selejtezőn csütörtökön, és ezek után nagyon nehéz dolga lesz a magyar csapatnak, mert idegenben kellene valahogy kiharcolni a továbbjutást, az első találkozó alapján nagy javulás kellene ehhez. 

A meccs után a székesfehérváriak nyáron kinevezett új edzője, Henning Berg így értékelt a klub honlapja szerint:

  • Jó mérkőzést játszottunk egy erős csapat ellen. Balszerencsések vagyunk, hogy elveszítettük ezt a találkozót egy góllal. Masszívak és fegyelmezettek voltunk hátul, három, maximum négy helyzetet engedélyeztünk a dánoknak 
  • Sok pozitív dolgot láttam a csapattól a pályán, ezekre építhetünk a folytatásban. A visszavágón az említett lehetőségeket hatékonyabban ki kell használnunk, valamint a támadó harmadban jobb döntéseket kell hoznunk, talán ezek lesznek a legfontosabb dolgok, amelyekben fejlődnünk kell.

A norvég edző szerint az is gond volt, hogy nem találkoztak még ilyen erős csapattal, mint a dán, és a megszokottnál nagyobb nyomás alatt játszottak. "Magabiztosan mondhatom, hogy már most látok biztató jeleket a játékunkban, meglesz ennek a munkának az eredménye" - ígérte.

Az ellenfél trénere, Jess Thorup elmondta, számítottak arra, hogy a Videoton jól fog védekezni és veszélyesen kontrázni, de nem adtak nekik sok lehetőséget, azonban ettől még nem sikerült úgy játszaniuk, ahogy szerettek volna.