Bonifác
10 °C
17 °C

A leégett angol kapitány Angliából is elmenekül egy időre

2016.09.28. 09:58

Még az országot is elhagyja a menesztett angol szövetségi kapitány, Sam Allardyce, miután az angol futballszövetség kedd este bejelentette, hogy egyetlen mérkőzés után kirúgják.

Az edző a Sky Sportsszal közölte, hogy családjával együtt hetekre elutazik Angliából, hogy kipihenjék a történteket, és neki is össze kell szednie magát.

Sam Allardyce
Sam Allardyce
Fotó: Ed Sykes

Nagyon fáj neki, ami történt, de tisztában van azzal, hogy mit tett, tudja, hogy nagy hibát követett el, idézi a lap Allardyce-t. A szakembernek azért kellett mennie, mert a Telegraph két újságírója rejtett kamerás felvétellel buktatta le, hogy az átigazolási szabályok kijátszásáról beszélt, hogyan lehet csúszópénzeket lehúzni, és egy 400 ezer fontos kamuszerződésről is megegyezett.

Allardyce a Skynak elmesélte a saját verzióját. A találkozóra egy  Scott McGarvey nevű ügynök hívta meg, akit már húsz-harminc éve ismert, és megbízott benne. McGarvey nagyon szeretett volna munkát kapni attól a két embertől, akikről később kiderült, hogy újságírók, ezért Allardyce csak szívességet akart neki tenni. 

A történteket megbánta, de esze ágában sincs abbahagyni az edzősködést, és vissza akar térni, miután kipihente magát.