Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Dárdait megmentőnek vitték, nem fogja elveszíteni a hidegvérét

2016.10.03. 13:00

Dárdai Pál szombaton a Herthával egy újabb győzelmet húzott be, 2-0-ra verték a Hamburgot, de Reiner Calmund futballszakírót még a múlt heti 3-3-as döntetlen késztette arra, hogy Dárdait és az Eintracht Frankfurtot vezető Niko Kovačot méltassa.

„Mindketten nagyon jó úton vannak afelé, hogy igazán jó edzőkké váljanak. A kezdeti feltételek mindkettejüknél távol voltak az optimálistól. Mindkettejüket megmentőnek hozták, és aztán mesterien kezelték a nehézségeket, higgadtan és bátran végezték az idegőrlő munkát" – írta Calmund.

GettyImages-604949394

Úgy véli, a Herthának a menedzser, Michael Pretz igazolásai is kellettek ahhoz, hogy eljussanak az Európa Ligáig. Ahonnan aztán a Bröndby ki is ejtette a berlinieket, de hiába hitték sokan, hogy ez kihat majd a bajnokságra is, a Hertha és Dárdai hozták a tavalyi szintet, sőt meg is haladták azt.

„Pál és Niko játékosokként ikrek voltak, és úgy tűnik, hogy menedzserként is azok lesznek. Csapások érhetik őket, mint az Eintrachtot Freiburgban, de nem hinném, hogy bármelyikük is elveszítené a hidegvérét" – zárta írását Calmund.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!