Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Storck: Svájc ellen kiderül, van-e esély a vb-kijutásra

2016.10.03. 18:33

Ha a magyar válogatott bele akar szólni a világbajnoki selejtezőcsoportban a továbbjutás kérdésébe, akkor Svájc ellen bizonyítania kell pénteken, mondta Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a telki edzőközpontban tartott hétfői sajtótájékoztatón.

Az MTI szerint a német edző arra is kitért, hogy az Eb-n már bizonyította a csapat, hogy képes erősebb válogatottakkal szemben is jól játszani, és most ugyanerre lesz szükség, Svájc ugyanis veretlenül, tizenegyesekkel esett ki a nyolcaddöntőben, a labdabirtoklást nézve pedig a legjobb öt között volt a mezőnyben. Storck az is hozzátette, hogy a válogatott játékát egyelőre csak a pénteki meccsre hangolják, hiába kell utána három nappal Lettországban játszaniuk, azzal a selejtezővel még nem foglalkoznak.

Jó hír viszont, hogy a szövetségi kapitány szerint az elmúlt hetek bajnoki mérkőzéseinek köszönhetően javult a játékosok korábban sokat kritizált fizikai állapota.

A feröeri selejtezőt sérülés miatt kihagyó, az októberi meccsekre viszont már visszatérő Gera Zoltán elmondta, hogy még az Eb-n mutatottnál is jobb játék kellhet Svájc ellen.

A magyar válogatott pénteken 20.45-től fogadja a svájci csapatot. A rivális az Európa-bajnok portugálok 2-0-ás legyőzésével rajtolt a sorozatban.