Benedek
-5 °C
5 °C

Shaqiri megjegyezte Gerát: Az én gólom szebb volt

2016.10.07. 10:46

A svájci sajtóban ma megjelent nyilatkozatok szerint a vendégek egyöntetűen győzni jöttek Budapestre. Az esti világbajnoki selejtező előtt a svájciak szakvezetője, Vladimir Petkovic elmondta, hogy további javulást vár csapata teljesítményében, azután is, hogy az első körben megverték Portugáliát. A játékosok közül Xherdan Shaqiri és Nagy Ádám csapattársa, Blerim Dzemaili is megszólalt a meccs kapcsán.

A kapitányt kérdező újságírók természetesen arra voltak a legkíváncsibbak, ki játszik Granite Xhaka helyén (az Arsenal középpályása eltiltás miatt nem játszhat ellenünk).

Petkovic válasza a Blick szerint igen informatívra sikerült:

Csak annyit árulhatok el, hogy egy középpályás. Többet nem mondhatok, különben megtudná az ellenfél.

Ennyit azért sejteni lehetett. Érdekesebb volt, amit a döntetlen lehetőségéről mondott a svájci kapitány:

"Sosem egyezünk ki a döntetlenben, mindig győzni akarunk, és mindent el fogunk követni, hogy az esti mérkőzésen is végrehajtsuk ezt a feladatot. Ez a meccs nagyon fontos szerepet játszhat a második helyért való küzdelemben."

Ennek ellenére természetesen nem becsülnek le minket, tekintettel az Európa-bajnokságon mutatott teljesítményünkre, hiába kaptunk ki az utolsó meccsen 4-0-ra Belgiumtól.

De a 80. percig csak 1-0 volt az állás. A selejtezők során még nem voltak olyan jók, de az Eb-re jelentősen feljavultak, és végül megnyerték a csoportot. Tisztelnünk kell őket. 

Xherdan Shaqiri, a svájciak egyik legnagyobb sztárja a Neue Zürcher Zeitungnak nyilatkozva azt mondta, "meg kell mutatnunk az erőnket, de tiszteljük az ellenfelet". Sérülését pedig, amivel négy hetet kényszerült kihagyni, már múltnak nevezte, és természetesen boldog, hogy újra a csapatban lehet.

Az újság Gera góljáról is kérdezte, ami az Eb gólszépségversenyén – internetes szavazáson – megelőzte az ő ollózós gólját.

Nem ez az ideje, hogy erről beszéljek, de az én gólom egyértelműen szebb volt, mint a magyar.

Shaqiri gólja az Eb-n
Shaqiri gólja az Eb-n

Blerim Dzemaili, Nagy Ádám bolognai csapattársa a 20min.ch-nak adott interjújában egyenesen kijelentette, hogy: "Ez a selejtezők legfontosabb mérkőzése." Amikor pedig arról faggatták, hogy ő fogja-e pótolni Xhakát, titkolózott ugyan, de arra utalt, hogy ez lehet a megoldás:

"Az edző dönti el, de az igaz, hogy a Bolognában hasonló poszton játszom."

Az oldal internetes szavazása szerint az olvasók 67% svájci győzelmet vár ma este, 17% szerint döntetlen lesz a meccs, míg 16% szerint kikapnak.