Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Hollandia a bíró és unitedes sztárja miatt kínlódik tovább

2016.10.11. 10:16

Hollandia hazai pályán szenvedett 1-0-s vereséget a franciáktól a futball vb-selejtezők hétfői napján. Könnyen végeződhetett volna fordítva is a meccs, de ezt a szlovénok kiválónak tartott bíróján, Damir Skominán, illetve Memphis Depayon lehet számon kérni.

A franciák Paul Pogba bombagóljával szereztek vezetést a 30. percben, de a hollandok hamar egyenlíthettek volna, ha Skomina nem nézi el Laurent Koscielny nyilvánvaló kezezését. Dmitri Payet adta felelőtlenül a labdát haza, amelyre Vincent Janssen csapott le, és két csel után kapura lőtte. A lövésbe Koscielny vetődött bele, a labda mind a két kezét érintette, ráadásul ha nem kap bele, továbbcsorog a kapu előterébe. Nem volt ugyan direkt, ám ezért büntetőt kellett volna ítélni.

Később Pogba mellett a Manchester United másik játékosa, Memphis Depay is hős lehetett volna. Csereként jött be, a 16. percben megsérült Promes helyére. A 61. percben Rick Karsdrop beadását lőtte csúnyán a kapu mellé, igaz, nem könnyű ez a mozdulat.

A 89. percben ennél sokkal nagyobb lehetősége akadt. Janssen fejelte vissza a labdát a francia kapu elé, Depay hat méterről, fordulásból húzta rá a kapura, de Hugo Lloris bravúrral ütött bele a labdába, majd lehúzta azt. Itt bárhová lövi Depay, gól, annyira közel volt a kapuhoz, csak hát középre ment a labda, a kapus helyére.

A hollandok három meccs után ötvenszázalékosan állnak, és ezzel a hazai vereséggel három pont hátrányba kerültek az első franciák és a bolgárokat magabiztosan verő svédekkel szemben. Csak a harmadikok a csoportban, és itt már a második is csak pótselejtezőt játszhat. Novemberben Luxemburgban javíthatnak.