Gyöngyi
6 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Az Újpest elhatárolódik az Újpesttől

2016.11.03. 12:35

Vállalhatatlannak nevezte az Újpest FC (Újpest Football Club) által az elmúlt napokban a Szusza Ferenc Stadion felújításával kapcsolatban megjelentetett sajtóközleményeket az UTE, amelyektől el is határolódik, írta az MTI.

Az UTE (Újpesti Torna Egylet) hivatalos honlapján csütörtökön azt írták: örülnek annak, hogy a stadiont 2002-ben, az elsők között felújították, és annak is, hogy ennek ellenére további pénzösszegek jutottak a szurkolók magasabb színvonalú kiszolgálására. Hozzátették, annak is örülnek, hogy a stadion rekonstrukciójával kapcsolatban a Nemzeti Sportközpontok (NSK) és az Újpest FC "nagyfokú együttműködési készségről tett tanúbizonyságot, a döntéseket mindig konszenzusos alapon, a szurkolók magasabb színvonalú kiszolgálása érdekében hozták".

Kiemelték, minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy az NB I.-es újpesti futballcsapat mielőbb hazai környezetben játszhassa meccseit.

Közölték: az UTE "nem örül ellenben annak, hogy az Újpest FC a felújításokkal kapcsolatban valótlan tényeket állít, valós tényeket hamis színben tüntet fel, jogtechnikai csúsztatásokat tesz közzé hangulatkeltés céljából, melyek alkalmasak az UTE hírnevének csorbítására".

Az UTE álláspontja szerint az Újpest FC honlapján október 27-én megjelent, Gyarmati Eszterrel, az Újpest FC ügyvezető igazgatójával készített interjúban "számtalan téves, a közönséget súlyosan félrevezető információ" jelent meg. Az UTE szerint Gyarmati Eszter kijelentéseivel szemben az Újpest FC képviseletében Gyimesi Kende elfogadta a projekttervet a felújítási munkák egyeztetésén, és a beruházás megkezdésétől kezdve a heti "kooperációk" jelentős részén is részt vett.

Az Újpest FC szerdán arról számolt be honlapján, hogy az általa felkért szakértő számos kivitelezési hibát állapított meg a Szusza Ferenc Stadion felújításával kapcsolatban. Az Újpest FC leszögezte, nem a futballklub rendelte meg a munkálatokat, illetve nem áll szerződéses kapcsolatban a kivitelező Mester Építő Kft.-vel. A szakértő 63 pontban fogalmazta meg a nem elfogadható fejlesztéseket a Szusza Ferenc Stadionnal kapcsolatban, amelynek a jelenlegi tervek szerint november 22. az átadási időpontja.

A Nemzeti Sportközpontok (NSK) az MTI-hez szerda este eljuttatott állásfoglalásában azt írta: "A Nemzeti Sportközpontok legfontosabb célja a beruházással kapcsolatban az, hogy a vonatkozó jogszabályoknak és szakmai szabályoknak megfelelő, de a létesítményt használók igényei szerint átalakított létesítmény kerüljön átadásra.

Ezért mind az Újpest FC-t működtető Újpest 1885 Labdarúgó Kft., mind az Újpesti Torna Egylet a tervezés minden fázisáról tájékoztatást kapott, és a koncepció tervek általuk történt jóváhagyását követően az engedélyezési, valamint kiviteli tervdokumentáció is átadásra került részükre, sőt a Nemzeti Sportközpontok, a projekt kapcsán minden fontosabb mérföldkőnél széleskörű egyeztetést tartott a labdarúgóklub és az UTE bevonásával."

Az NSK közölte, mivel a kivitelezés jelenleg is zajlik, a kivitelező a beruházást nem jelentette készre, a műszaki átadás-átvétel nem kezdődött meg, így az Újpest 1885 Labdarúgó Kft. által felvett "hibalista" nem értelmezhető. A kivitelezésen jelen lévő műszaki ellenőrök folyamatosan nyomon követik a beruházás megvalósítását, és hogy az a jogszabályoknak megfelelően történjen.

A közlemény szerint több olyan tétel is szerepel a közzétett listán, mely az Újpest 1885 Labdarúgó Kft.-vel és az Újpesti Torna Egylettel egyeztetett tervekben nem szerepelt feladatként.