Szabina
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Gerrard csalódottan hagyta el a Galaxyt

2016.11.15. 20:44

Steven Gerrard az elmaradt bajnoki cím miatt csalódottan távozik a Los Angeles Galaxytól, írja az MTI.

A 36 éves angol középpályás kifejtette: amikor tavaly elhagyta nevelőegyesületét, a Liverpoolt, az volt a célja, hogy megnyerje az észak-amerikai profiligát (MLS).

„Természetesen csalódott vagyok, mert ez nem sikerült, ugyanakkor büszkeséggel tekintek vissza arra, amit az itt töltött időszakban elértünk. Mindkétszer bejutottunk a rájátszásba, és számos emlékezetes pillanatom volt a pályán" – nyilatkozta a Galaxy honlapján Gerrard.

Az angol válogatott korábbi csapatkapitánya 18 hónap alatt 34 mérkőzésen öt gólt szerzett a Galaxyban. Egyelőre azt sem tudja, hogy játékosként szerepel vagy edzőként tevékenykedik jövőre, bár a Liverpoolnál már korábban jelezték, hogy trénerként számítanának rá.

Gerrad 17 évig futballozott a Liverpoolban 2005-ben ő volt a csapatkapitánya a Bajnokok Ligája-győztes klubnak. A Premier League-ben nem volt bajnok, az FA-kupát viszont kétszer, a Ligakupát háromszor, az UEFA-kupát pedig egyszer nyerte meg.

„Természetesen nem ér véget a kapcsolatom a labdarúgással, hiszen több megfontolandó ajánlatot is kaptam, úgyhogy a következő hónapokban biztosan visszatérek a sportágba. A pályán és azon kívül is vannak lehetőségeim, ezért most egy rövid gondolkodási időre van szükségem" - mondta.

A Galaxy vezetőedzője, Bruce Arena úgy fogalmazott: nagy megtiszteltetés, hogy a labdarúgóként és emberként is kiváló Gerrard - aki minden idők egyik legismertebb játékosa - az elmúlt két szezonban a csapatában szerepelt.